Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

ZIEN: redactrice Robine kreeg Roger van Dammes chocolademoelleuxrecept op de World Pastry Cup

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Redactrice Robine was aanwezig op het wereldkampioenschap voor patissiers in Lyon, de Coupe du Monde de la Pâtisserie. En daar kreeg ze een workshop van niemand minder dan 'onze' Roger van Damme.

De Coupe du Monde de la Pâtisserie of de World Pastry Cup is een wereldkampioenschap dat tweejaarlijks op zoek gaat naar de beste patissiers ter wereld. Per land nemen er drie chefs deel. Eentje voor ijs, eentje voor chocolade en eentje voor gebak. Na een spannende afvalrace worden enkele landen geselecteerd voor de finale die dit jaar in Lyon plaatsvond.

 

Uiteindelijk ging Frankrijk dit jaar aan de haal met de gouden medaille. Zilver was voor Japan en Zwitserland behaalde nog net een podiumplaats met brons. De allereerste World Pastry Cup vond plaats in 1989. Ons land won slechts één keer de gouden medaille. Chocolatier Pierre Marcolini, Rik de Baere et Gunther Van Essche, kregen ons land in 1995 op de eerste plaats.

 

Redactrice Robine mocht een kijkje gaan nemen in Lyon en nam van de gelegenheid gebruik om enkele tips van onze eigense topchef Roger van Damme op te pikken. Roger heeft meer dan tien jaar de deelnemende Belgische teams gecoacht en nam dit jaar de tijd om zijn geheime chocolademoelleuxrecept met ons te delen.

 

 

Ingrediënten:

  • 220 g Guanaja-chocolade van Valrhona
  • 180 g boter
  • 240 g witte kristalsuiker
  • 300 g eieren
  • 80 g bloem

 

 

Smakelijk!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

02:18
RECEPT: feestelijke Baileys-trifle met Maltesers
01:48
RECEPT: deze speculaaspasta-kerstster maakt kerst nóg magischer
04:06
RECEPT: pumpkin spice rolls om de herfst uit te zwaaien
03:12
RECEPT: zalig lekkere pepernotentiramisu
01:34
RECEPT: ultraverslavende stroopwafelrotsjes
02:47
RECEPT: deze carrot cake cookies zijn onze favoriete herfstkoekjes
02:07
RECEPT: pindakaas-chocoladerepen met banaan
02:11
RECEPT: goddelijke appelbeignets
03:46
RECEPT: de TikTok famous crompouce
01:48
RECEPT: schattige pretzel-spinnenwebben voor Halloween
02:08
RECEPT: deze pinda's in gezouten karamel zijn de ideale snack
02:41
RECEPT: verse palmiers die je nú zelf wil maken
02:11
VIDEO: binnenkijken in de fiftieswoning van juweelontwerpster Lauren (26) in Edegem
02:12
VIDEO: binnenkijken in de duplex van redactrice Arkasha (35) in Antwerpen
02:11
VIDEO: binnenkijken in de sixtiesvilla van Sumeyya (34) in Oud-Turnhout
01:45
RECEPT: deze Snickers-mugcake is klaar in 3 minuten