Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Durf te experimenteren!

AHA: daarom nemen wij altijd dezelfde kleren uit onze kast

Wanneer je bent gaan shoppen, kom je altijd met nieuwe outfits thuis. En toch neem je elke ochtend hetzelfde T-shirt uit de kast, uiteraard gewassen en (misschien) gestreken. Hoe komt dat toch? Stylist Ali Call geeft er een antwoord op.

Je krijgt je kleerkast bijna niet meer dicht, en toch grijp je altijd naar dezelfde outfit. Waarom doen we dat eigenlijk? Modestylist Ali Call van GoodLooks vat het kort samen: uit gewoonte. 'Stukken kiezen die gemakkelijk zijn om aan te trekken, zorgen ervoor dat we in onze comfortzone blijven.'

Time is money 

Volgens Ali speelt de tijd ook een rol bij de keuze van onze kleding. 'We leven in een snelle wereld, en dan is het gemakkelijker om een succesvolle outfit te kiezen', vertelt ze. 'En zo komen die stukken bovenaan in je kleerkast te liggen.' Op die manier speel je altijd op veilig. 

Oplossing

Wie niet meer op automatische piloot wil spelen, moet dringend eens herorganiseren. Leg de stukken die je al jaren niet meer gedragen hebt, bovenaan in je kast. 

Probeer eens nieuwe combinaties uit op een rustig moment. Dan heb je uren de tijd om met verschillende outfits te experimenteren. 'Wanneer je daarmee klaar bent, lijkt het wel of je een volledig nieuwe garderobe hebt.' En dat zonder geld uit te geven! Ideaal, toch?

 

Bron: Bustle

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '