Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @vluann5915 op Instagram

Geen chemische stoffen, geen haartjes!

Op een zachte manier je benen ontharen? Met dit natuurlijke ingrediënt kan dat!

Scheren gaat vaak mis, waxen doet pijn en voor een epilator hebben we geen geduld. Maar a girl's gotta do what a girl's gotta do, en soms willen wij gewoon gladde benen. Nu hebben we daar een simpel en all natural trucje voor!

Sugaring heet de techniek waarbij je – inderdaad – suiker gebruikt om je benen te ontharen. De methode bestaat al héél erg lang, maar wordt bij ons niet vaak toegepast, terwijl het eigenlijk een superhandige techniek is.

 

Bij sugaring maak je een soort van papje op basis van suiker, water en citroensap. Die substantie gebruik je als een soort wax door het mengsel aan te brengen op je huid en het te laten opdrogen. Daarna trek je de plak met de haarrichting mee van je huid af, waardoor je haartjes (normaal gezien) meekomen.

 

De pluspunten van die methode? Ze is goedkoop (je hoeft niet steeds nieuwe mesjes kopen!) en milieuvriendelijk, en de haartjes blijven langer weg dan wanneer je je benen scheert. Bovendien is de kans groot dat je de ingrediënten al in je keukenkastje hebt staan. Zin om te DIY'en? Hier vind je het recept voor je eigen suikermix. Die kan je gebruiken op je hele lichaam, maar niet op je gezicht – daar is je huid namelijk te delicaat voor trekwerk.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '