Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© flair

Zon, zee en bikinistress

Zo word je bikiniproof in 5 stappen

De zomer komt eraan. Dat betekent niet alleen zon en cocktails, maar ook bikinistress. Want paraderen op het strand, dat is jezelf – letterlijk – bloot geven. Wij sturen je zelfzeker richting zon met dit 5-stappenplan.

1. Sunkissed velletje

Strandvakantie in het vooruitzicht? Start dan nu met operatie scrub. Scrub je huid een maand lang één keer per week. Je velletje wordt er superglad van en je zal egaler bruin worden op vakantie.

Wil je niet spierwit aan het zwembad arriveren? Creëer dan nu al een kleurtje met een zelfbruiner. In dit artikel tonen we 13 van de beste zelfbruiners van het moment.

 

2. Beachbody

Je houdt van je lichaam, maar soms wil je gewoon dat je buik wat platter en je billen wat strakker zouden zijn. Met deze 4 bikinitips vertrek je zonder strandstress op vakantie.

  1. Breng twee keer per dag een anticellulitiscrème aan. Je huid zal tegen de vakantie een stuk strakker aanvoelen.
     
  2. Stap je strak: neem de trap, wandel naar huis in plaats van de bus te nemen, wandel naar de supermarkt...
     
  3. Door te sporten krijg je energie en voel je je succesvol. Onderzoek toont aan dat we  zelfverzekerder worden als we sporten. Start to run, to swim, to bike... Zolang je maar beweegt. Leer van je lichaam te houden. Ga niet sporten omdat je je lijf haat, wel omdat je ervan houdt.
     
  4. We dromen allemaal van een platte, gespierde buik. Maar daarvoor hoef je echt geen duizend buikspieroefeningen te doen. Veel beter is het om te kiezen voor bewegingen waarbij je veel spiergroepen tegelijkertijd moet aanspreken. Ga je bijvoorbeeld zwemmen, dan gebruik je je buikspieren, armen, benen én rug.

 

3. Bangelijke benen

Geen zin om elke dag je benen te scheren op vakantie? Probeer dan een methode die maandenlang haargroei voorkomt. Philips Lumea is zo een innovatieve manier van ontharing. Het toestel werkt op basis van lichtflitsen of IPL (Intense Pulsed Light), en geeft zachte lichtpulsen af op de haarwortels, waardoor deze in een rustfase komen. Haartjes vallen daarna op een natuurlijke wijze uit. En dat geeft een zijdezacht gevoel.

 

Philips Lumea

 

De eerste duidelijke resultaten zie je al vanaf de tweede behandeling. Na vier à vijf behandelingen heb je 75 % minder haargroei. De haartjes zijn niet voor altijd weg, maar de groei ervan wordt sterk – tot enkele maanden – vertraagd.

 

Het is pijnloos en kost je relatief weinig tijd want afhankelijk van welke Lumea je gebruikt, heb je gemiddeld 1 minuut nodig voor je gezicht, oksels en bikinilijn en reken je op 8 minuten per onderbeen. Start vandaag, en maak je niet meer druk over stoppelige benen of een slordige bikinilijn op vakantie.

 

Zo ga je tewerk

  1. Scheer of epileer voor je eerste behandeling je huid.
  2. Check je huidtype en haarkleur. Philips Lumea heeft 5 lichtintensiteitsstanden voor een zachte, maar efficiënte behandeling van verschillende huidtypes en haarkleuren. Wie een lichte huid en een donkere haarkleur heeft, zal het meeste succes boeken met Philips Lumea. De donkere haartjes bevatten veel melanine waardoor het licht makkelijker naar de haarwortel geleid wordt.
  3. Herhaal de eerste vier à vijf behandelingen stipt om de twee weken.
  4. Laat daarna vier tot acht weken tussen de behandeling.
     

Klik hier en geniet momenteel tot € 50 retour bij aankoop van een Philips Lumea-apparaat naar keuze.

 

4. Platte buik

Heb je snel last van een opgezwollen buik? Vermijd dan deze drankjes en snacks als je naar het strand gaat.

  • Frisdrank zorgt voor ongewenst gas in je darmen en laat je buik opzwellen
     
  • Te veel zout zorgt ervoor dat je vocht ophoudt. En veel vocht betekent extra kilo's. Laat de chips of extra gezouten frietjes dus voor je strandbezoek.
     
  • Kolen allerhande: bloemkool, broccoli of witte kool zijn allemaal heel gezond, maar voor een strandbezoek kan je ze maar beter vermijden. Ze zorgen er immers voor dat je buik opzwelt.
     
  • Kauwgom zorgt ervoor dat je buik opzwelt, omdat je heel veel lucht inhapt.
     
  • Een lekkere pina colada op het strand, hoort bij het zuiderse vakantiegevoel. Maar al die extra suikers zijn niet goed voor je en maken je ook dikker. Laat de mierzoete drankjes dus beter.

 

5. De perfecte bikini

En dan hebben we het nog niet gehad over het belangrijkste: de bikini! Kies een bikini die past bij jouw figuur. Wij helpen je op weg met enkele tips:

 

Weinig rondingen

Ga voor driehoekjes en een broekje met smalle zijkanten en touwtjes, die zorgen voor een vrouwelijker silhouet dan grotere modellen.

 

Beetje heupvet

Kies een bikinibroekje met een brede rand. Dat is veel flatterender dan snijdende touwtjes in je vel.

 

Kleine of grote borsten

Een bandeau flatteert grote én kleine borsten. Heb je minder stevige borsten? Kies dan een voorgevormd model: iets meer weerstand en alles blijft op z’n plaats. Heb je grotere borsten? Ga dan voor een brede band onder de borsten én rond de hals. Halterbandjes zijn ideaal om je borsten een push-upeffect te geven. Een grote print (grote bloemen, ruiten of brede strepen) voegt volume toe: perfect voor kleinere borsten.

 

Buikje

Onzeker over je buikje? Een badpak met een drukke print verdoezelt meer oneffenheden dan een badpak in één kleur. Probeer ook eens een tankini: hetzelfde als een bikini, maar met een langer topje tot over je navel.

 

Lees ook

4 efficiënte manieren om te ontharen (van hard naar ultrazacht)

Laat die benen zien: 15 minirokjes voor 'n miniprijsje

 

Flair & Philips Lumea

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '