Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

10 problemen die je kan oplossen met nagellak

Een doorzichtige top coat kan je niet alleen gebruiken om je nagels te doen schitteren en te versterken. Hier zijn 10 problemen die je makkelijk oplost met een beetje transparante nagellak.

1. Een ladder in je kousenbroek herstellen

Ongetwijfeld het meest bekende trucje. Heb je een ladder in je kousenbroek? Doe er dan een beetje transparante nagellak over. Dit zal ervoor zorgen dat je kous niet verder scheurt.

 

2. Geef je knoopjes een extra touch

Bedek de knoopjes van je bloes met een dun laagje nagellak. Zo blijven ze altijd glad en zullen ze er niet snel dof gaan uitzien.

 

3. Een quick fix voor je zonnebril

Zit je zonnebril een beetje los en heb je geen tijd om langs de opticien te gaan? Doe dan een paar laagjes nagellak op de scharnieren van je zonnebril en je bent klaar om die eerste zonnestralen te trotseren.  

 

4. Een enveloppe sluiten

Een enveloppe dicht likken? Niet echt ons favoriete taakje. Gelukkig kan je met een laagje nagellak de enveloppe net zo goed sluiten.

 

5. Een blad papier waterbestendig te maken

Heb je een belangrijke brief die zeker zijn bestemming moet bereiken? Doe dan wat nagellak op de naam en het adres die je op de enveloppe hebt geschreven. Zo ben je er zeker van dat je brief bestendig is tegen ons Belgisch weertje en de regenbuien die hiermee gepaard gaan.

 

6. Bescherm je veters

Heb je veters die beginnen los te komen? Breng dan wat nagellak aan en je probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

7. Een handige tool bij het naaien

Lukt het maar niet om de draad door het oog van de naald te steken? Een beetje nagellak en hij zit er meteen door.

 

8. Verleng de levensduur van je bankkaart

We hebben het nog niet geprobeerd, maar een dun laagje nagellak op de magnetische chip van je bankkaart zou de levensduur van je bankkaart verlengen.

 

9. Juwelen beschermen

Een klein likje op je favoriete juweeltje kan helpen om ervoor te zorgen dat het metaal minder snel zal verkleuren. Ook de glans zal langer mooi blijven.

 

10. Het helpt tegen jeuk

Heb je last van een paar muggenbeten ? Breng dan een laagje nagellak aan. Pas wel op, als je al aan de beet hebt liggen krabben, dan is dit trucje nutteloos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '