Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

De juiste make-up voor élk huidtype

Een kleur die jou niet staat? Onmogelijk! Het is namelijk niet de kleur die je al dan niet flatteert, maar de kleurtint! Zo staat iedereen wel met een bepaalde tint groen of blauw, het is gewoon een kwestie van experimenteren en selecteren.

  • Wees zuinig met kleur. Leg het accent op je ogen of ga voor dat gezonde blosje op je wangen, maar niet allebei tegelijk. Te veel kleur en je loopt er al snel bij als een clown.
     

  • Als je voor kleur gaat, zorg dan voor een perfect verzorgde teint. Een onzuivere huid in combinatie met kleur wordt een boeltje.
     

  • Let op dat je oogschaduw voldoende kleurpigment bevat. Maak bij aankoop zeker gebruik van de testers en wrijf zachtjes met je vinger over de kleur. Blijft er een felle kleur achter op je vinger, dan is het een go. Is het slechts een flauw waasje? Laten liggen!
     

  • Nog een groentje op het vlak van kleur? Speel op safe en experimenteer met accenten. Ga bijvoorbeeld voor een gifgroene eyeliner en combineer met een klassieke kleur als bruin of grijs.

 

Koud type

Jij bent een koel type?
Dan heeft je huid een rozige ondertoon. Je haarkleur varieert van blond tot donkerbruin, maar heeft altijd een koude gloed.

Bekende koele types zijn Liv Tyler, Cate Blanchett, Scarlett Johansson en Katy Perry.

Jouw kleurtjes?
Lichtgrijs, lila, zachtroze, ijsblauw, marineblauw en mintgroen staan je fantastisch.

 

Warm type

Jij bent een warm type?
Dan heeft je huid een olijfkleurige ondertoon en heb je een warme haarkleur die kan gaan van middenblond tot goudbruin en roodbruin.

 

Bekende warme types zijn Angelina Jolie, Eva Longoria, Kate Moss en Kate Bosworth.

Jouw kleurtjes?
Mosgroen, appelblauw-zeegroen, turkoois, zalm, alle tinten paars en oranje.

 

Lees ook:

*Happy feet in 8 stappen

*Een lentefris babyvelletje in 1, 2, 3

 

 

FL18

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal.

 

Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '