Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Word een ochtendmens in 1-2-3!

Geraak jij ’s ochtends ook niet uit je bed? Met deze tips lukt het je wel om op tijd én met een goed humeur uit bed te komen. Rise and shine!

Zet je wekker niet op je nachtkastje

Een klassieker! Door je wekker ergens anders neer te zetten, móét je wel opstaan. Vaak ben je dan ook minder snel geneigd om terug in bed te kruipen omdat je dan toch al wakker bent. Neem een minuutje om even te stretchen, en je bent klaar om je dag te beginnen.

Pas op met de snooze button

Kan je opstaan na maar één keertje op deze knop te duwen? Go ahead! Is dat niet het geval, sta je beter meteen op of zet je de wekker beter meteen op het juiste uur. Zo kan je langer slapen zonder die verschillende korte onderbrekingen.

Laat de zon in je kamer

Gordijnen zijn dé oplossing om uren in je bed te blijven liggen, ook wanneer de zon al lang op is. De straaltjes zonneschijn die stiekem toch je kamer binnenglippen, kan je vergelijken met een natuurlijke wekker. Onze hersenen zijn namelijk heel gevoelig aan licht en temperatuur, wat ervoor zorgt dat je na een bepaald tijdstip wellicht minder goed zal slapen. Je lichaam wijsmaken dat het nog nacht is, is ook helemaal niet goed voor je slaappatroon.

Drink je wakker

Na een hele nacht slapen zijn we vaak gedehydrateerd, wat vaak de reden is waarom we zo moe zijn. Begin je dag met een groot glas water of een kop thee.

Zoek een ochtendritueel

De beste manier om jezelf te transformeren in een ochtendmens, is om een leuke activiteit te zoeken voor in de ochtend. Ga bijvoorbeeld eens wandelen met je hond en geniet van de zon die opkomt. Geluk zit vaak in de kleine dingen!

Begin je werkdag iets vroeger

In plaats van zo lang mogelijk in je bed te blijven liggen, kan je beter iets productiefs doen. Lees bijvoorbeeld je mails! Wedden dat je een voldaan gevoel zal hebben? Zo kan je vaak je werkdag ook iets vroeger afsluiten.

Volhouden is de boodschap

Eens je een gewoonte ontwikkelt, moet je ook proberen om die vol te houden. Natuurlijk is het meer dan oké om je in het weekend nog een paar keer om te draaien voor je opstaat, maar als je blijft liggen tot na de middag, zal het je maandagochtend eens zo zwaar vallen. Plan een work-out in op zondagochtend of ga brunchen met je BFF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '