Body •

Wat je oogkleur over jou vertelt

10 februari 2014Martine Verhoeven
oogkleur_blauw_groen_bruin_weetjes

copyright: Corbis


Hoe zie jij er uit door de ogen van een ander? Je oogkleur zou blijkbaar veel over je persoonlijkheid verraden. Klopt het bij jou?

1. Bruine ogen

 

Heb je bruine kijkers?Jij zou een erg betrouwbare indruk geven. Mensen met bruine ogen worden om die reden ook vaak als lief, veilig en conservatief gezien. Bruin is de meest voorkomende oogkleur, en daarom -op het eerste zicht- niet erg bijzonder. Maar laat je niet misleiden: diepbruine ogen zijn schijnbaar ook het meest sexy. Score!

 

2. Blauwe ogen

 

Blauw, de kleur van de jeugd! Mensen met blauwe ogen geven een jonge en speelse indruk. Ooit hebben we allemaal blauwe ogen gehad: in de eerste week na de geboorte hebben alle baby's donkerblauwe ogen. Pas daarna veranderen de ogen langzaam naar hun 'echte' kleur. Vandaar de term 'baby blue'.

 

3. Groene ogen

 

Ken je de groene ogen van Robert Pattinson? Om in weg te zinken. Daar is een reden voor! Groene ogen komen niet vaak voor, wat ze best uitzonderlijk maakt. Daarom geven ze een erg mysterieuze, en zelfs hypnotiserende indruk. Iemand met groene kijkers zou niet snel over zich heen laten lopen: ze symboliseren pittigheid en gedrevenheid.

 

4. Grijze ogen

 

Mensen met grijze ogen zouden een erg verfijnde en intelligente indruk geven. Ook creativiteit en leiderschap zouden typerend zijn voor mensen met grijze kijkers. Ben jij er daar één van? Dan zijn er veel mensen die graag in jouw gezelschap vertoeven, omdat je rust en controle uitstraalt.

Wat vind jij?

Om een reactie te geven moet je lid zijn van My Flair
Registreer of Log in

3 comments

liesje-puttemans 

Oei, ik heb 3 kleuren van ogen. Mix van blauw,groen en grijs (maar groen en grijs overheersen het meeste) ... wat moet ik daarvan dan maken LOL

livia 171 

ik vond mijn bruine ogen altijd koeien ogen ,ik val meestal op mannen met grijze ogen ,heel raar ,maar is altijd zo geweest. vind die kleur ontzettend mooi ;en is ook eerste waar ik naar kijk bij een man,

Nieke85 

Ik heb bruin blauw en geel in mijn ogen wat zegd dat over mij?