Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Maak je hoofd weer helder

Ban de bureaudip

Als je uren achter de computer zit, heb je soms wat beweging en ontspanning nodig. Helaas is dat niet altijd even makkelijk wanneer je achter een bureau zit. Zijn er geen collega's in de buurt waar je even een babbeltje mee kan slaan dan kan je ook de volgende tips toepassen om terug fris te worden.

1. Draai de klok terug met je enkels

Til je voeten op en draai er rondjes mee. Je ene voet beweeg je met de wijzers mee, de andere voet net in de andere richting. Na tien tellen wissel je van richting. Deze oefening kan je ook met je handen doen als je merkt dat je last hebt aan je pols.

2. Stretch je benen

Zet allebei je voeten netjes voor je op de grond. Hou nu je hielen op de grond, maar trek je tenen naar boven. Hou de spanning even vast en zet je tenen terug. Trek nu je hielen op en laat je tenen op de grond. Tien keer herhalen.

3. Een streepje muziek

Steek even je oortjes in en hou een kleine pauze. Zet een up tempo nummer op en je zal zien dat wanneer het liedje om is je je al veel frisser voelt.

4. Relax je nek

Leg je vingers plat in je nek, net onder je schedel.  Wrijf nu langs de zijkant van je hals naar voor en terug. Ga daarna vanaf de achterkant van je hoofd via je schouders in een rondje terug.

5. Doe de twist

Ga op het puntje van je stoel zitten met je voeten plat op de grond. Draai je bovenlichaam naar de rechterkant en breng je rechterarm naar achter over de leuning van je stoel. Je linkerarm breng je naar je rechterknie. Blijf zeker vijf tellen in deze positie en maak je rug lang. Kijk nu met je hoofd ook over je rechterschouders om het nog wat intenser te maken. Dit is goed voor de spijsvertering  en het zal ook je spieren opfrissen. Ideaal voor na de middag dus!

6. Haal je schouders op

Je schouders op en neer bewegen is een goede oefening om je nek te ontspannen. Adem in en til je schouders zo hoog op als je kan. Hou deze pose even vast en laat je schouders vervolgens terug zakken.

 

Lees ook:

Een dutje aan je bureau? Doen!

Fleur je bureau op met deze hebbedingetjes

18 snelle oplossingen tegen stress

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '