Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

BEWEZEN: een powernap is dé sleutel tot geluk

We weten al langer dan vandaag dat een powernap gezond is voor je lichaam. Maar uit een recente studie aan de Universiteit van Hertfordshire blijkt dat een kort dutje van minder dan een half uur je gelukkiger maakt. Even uittesten... 

Yessss, korte dutjes maken je volgens enkele onderzoekers aan de Universiteit van Hertfordshire gelukkiger. Voor de analyse onderzochten ze de slaaprituelen van duizend mensen. De slaapkoppen werden onderverdeeld in drie verschillende groepen: zij die houden van een langer dutje, zij die overdag minder dan een half uur naar dromenland gaan en zij die totaal geen dutjes doen. 

 

Resultaat

66 procent van diegenen die het houden bij een powernap van minder dan een half uur voelt zich effectief gelukkiger. 'Uit een vorig onderzoek bleek dat powernaps van minder dan dertig minuten je productiever en creatiever maken. Maar dankzij dit nieuwe onderzoek weten we nu dat korte dutjes je ook véél gelukkiger maken', vertelt een van de onderzoekers. 

 

Dus wie morgen met het verkeerde been uit bed stapt, kan maar beter terug onder de lakens kruipen. Maar beperk het dutje tot maximaal dertig minuten. 

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '