Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Een juiste houding is key!

7 fouten die je maakt tijdens het squatten

Wil jij graag een mooie poep in je jeansbroek? Dan zal je heel wat moeten squatten. Wel is het enorm belangrijk om op je houding te leggen, want anders zal je nooit het gedroomde resultaat bereiken. Probeer daarom om deze 7 fouten te vermijden.

1. Je gaat niet diep genoeg

Je denkt waarschijnlijk dat je al redelijk laag zakt, maar meestal ga je bij deze oefening niet diep genoeg. Push jezelf daarom tot het uiterste en de resultaten zullen snel volgen. Tip: heb je de juiste houding onder de knie? Voeg dan wat gewichtjes toe om je work-out iets steviger te maken.
 

2. Je knieën komen te ver naar voren

Een juiste houding is cruciaal tijdens het sporten. Let er dus op dat je knieën niet over je voeten hangen als je aan het squatten bent. Doe je dat wel, dan zal je na een tijdje last hebben van pijnlijke gewrichten. Kijk daarom eens in de spiegel en check of je goed bezig bent. Tip: denk dat je op een stoel gaat zitten, zo kan je je lichaam veel makkelijker recht houden.
 

3. Je kromt je rug

Als je aan het squatten bent, heb je de neiging om je rug rond te maken. Probeer net om je rug en schouders recht te houden. Dat is heel belangrijk als je ook met gewichten werkt, want anders ga je je rug en nek onnodig belasten. 
 

4. Je heft je voeten op

Veel mensen heffen hun hielen een beetje van de grond tijdens het squatten, maar ook dat gaat je gewrichten en knieën extra belasten. Probeer dus om je voeten op de grond te houden en zet wat extra druk op je hielen.
 

5. Je kijkt de hele tijd rond

Kies een punt uit en blijf daarnaar kijken. Je kan je op die manier veel beter concentreren dan wanneer je voortdurend zit rond te kijken. Pluspunt: ook je houding heeft er baat bij.
 

6. Je voeten staan in een foute positie

Vaak staan mensen iets te breed tijdens het squatten. Een goed referentiepunt is om je voeten even breed te zetten als je heupen zijn. Zo kan je je oefening optimaal uitvoeren.
 

7. Je vergeet je buikspieren

Tijdens het squatten moet je op heel wat punten letten, maar veel mensen negeren hun buikspieren tijdens die oefening. We leggen de nadruk op onze poep en benen, maar het is ook belangrijk om je buikspieren goed aan te spannen. Zeker als je met gewichten werkt, geeft dat meteen de extra kracht die je nodig hebt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '