Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Hoera!

BEWEZEN: snooze jij weleens in de ochtend? Dan ben je creatief, intelligent en onafhankelijk

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Wij geraken 's morgens meestal niet al te bed ons warme nestje uit. Een keer of vier snoozen maakt ons gewoonlijk wel klaar voor de nieuwe dag. En we hebben goed nieuws. Snoozers zijn niet lui of dom. Integendeel!

Een recentelijk Brits wetenschappelijk onderzoek vond een positieve correlatie tussen snoozen en creativiteit, intelligentie en onafhankelijkheid. Goed nieuws, vinden wij!

 

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina, auteurs van de studie 'Waarom nachtraven intelligenter zijn', leggen uit dat we nu veel beter aangepast zijn aan wakker zijn en slapen dan onze voorouders: 'Niet vroeg gaan slapen met zonsondergang en niet vroeg opstaan met zonsopgang is typisch aan het moderne leven. Het is een teken van uitmuntende intelligentie.'

 

Een snoozer zou zich los kunnen maken van het strikte uur dat de wekker hem oplegt. Snoozers hebben naar verluidt leren luisteren naar hun lichaam. Ze zouden bijgevolg onafhankelijker beslissingen kunnen maken en creatiever omspringen met problemen. Of we het voor de volle 100% eens zijn met deze conclusie, valt nog te bekijken. Maar nu hebben we wél een reden te meer om nog een kwartiertje te blijven liggen. Wie doet er mee?

 

via GIPHY

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '