Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je wil je halloweenlook toch niet permanent maken, toch?

Daarom draag je beter geen speciale contactlenzen met Halloween

Gekleurde contactlenzen zijn de finishing touch voor elke halloweenoutfit, maar het is niet zonder gevaar. Experten waarschuwen nu dat ze je ogen serieus beschadigen. 

De lenzen vormen een risico voor onze gezondheid omdat ze niet voor de volle 100% op je ogen passen. Zeker als je ze niet goed reinigt, kunnen ze gevaarlijk zijn. Denk maar aan krassen op je oogbol of zelfs aan een infectie.
 

Het is belangrijk dat je lenzen op een veilige manier kan aanbrengen en verwijderen. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat er geen bacteriën in contact komen met het product.


Niet zonder risico

Een blogger uit Manchester, Jess Wilby, heeft namelijk een serieuze ontsteking opgelopen na het gebruiken van zo’n speciale lenzen. Ze had ze gekocht voor nog geen 25 euro en waren onderdeel van haar halloweenoutfit.  Ondanks dat ze erg voorzichtig was, waren haar ogen na een tijdje gezwollen.
 

Toch is Jess lang niet de enige die slechte ervaringen heeft met zo’n lenzen. Veel gebruikers krijgen na een paar uur last van een branderig gevoel en voelen zich zelfs gedesoriënteerd. Denk dus maar twee keer na voor je zo’n lezen koopt en investeer liever in een ander creepy accessoire. 
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '