Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Zelfs een goudvis!

Dit doen huisdieren met je lichaam

Het is goed voor je lichaam om tijd door te brengen met je hond, kat en ja, zelfs met je goudvis! Wij leggen je uit waarom. 

Humeur 

Gewoon een halfuur gaan joggen met je hond is goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. Je hersenen gaan een gevoel van geluk ondervinden.

Door katten te knuffelen verdwijnt je gevoel van eenzaamheid. Knuffelen maar! 

 

via GIPHY

 

Stress

De aanwezigheid van een hond kan je cortisolniveau, een stresshormoon, doen dalen. Het werkt zelfs op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat wanneer er een hond door de kantoorgangen wandelt, er minder stress bij de werknemers is.

 

Minder pijn

Onderzoek wijst uit dat dierlijk gezelschap helpt om pijn te verlichten.

 

Hart

Je huisdier aaien of gewoon kijken naar vissen in een aquarium kan je hartslag en bloeddruk verlagen. Een studie wijst uit dat mensen met een kat minder kans hebben op hart- en vaatziekten. 

 

Gezondheid

Mensen met honden zijn gewoon al verplicht om met het dier te gaan wandelen. Een win-winsituatie, want zowel je hond als jij krijgt er een beter figuur van. 

Maar dat is nog niet het enige. Wanneer je wandelt met een hond, is de kans op interactie met andere mensen groter. Een gezellige babbel met een onbekende of misschien wel met die hottie uit het park. 

 

Bron: Womenshealth

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '