Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Voor ons van alles eentje, a.u.b.!

BEWEZEN: sushi-lovers leven langer!

Heb je een voorliefde voor sushi? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Uit een onderzoek van Kayo Kurotani blijkt dat Japans eten je levensduur verlengt, en daar worden wij héél erg gelukkig van. 

Het is welbekend dat personen uit de Japanse cultuur vaak lang leven. Zo leven vrouwen er gemiddeld tot ze 87 jaar oud zijn. Een van de voornaamste redenen blijken hun gezonde eetgewoonten te zijn.
 

Volgens de studie is een gezonde mix van granen, groenten, vlees, vis en fruit erg belangrijk. Zo leef je er niet alleen langer door, maar vermindert het ook het risico op bepaalde hartziekten. Dat is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval.
 

De testpersonen kregen tijdens het onderzoek een aantal vragen voorgeschoteld. Zo kwamen onder andere hun medische geschiedenis en enkele vragen omtrent hun levensstijl aan bod. Hier ging het vooral over hun rook- en drinkgewoonten. Wat hun eetgewoontes betreft, kregen ze een lijst met meer dan 147 verschillende items erop. Vervolgens werd hun gevraagd om aan te duiden hoeveel ze daarvan aten.
 

Even nuanceren

Dit klinkt natuurlijk hemels voor wie het telefoonnummer van haar favoriete sushirestaurant permanent in haar telefoon heeft bewaard. Toch wil dat niet zeggen dat je vanaf nu enkel california rolls naar binnen moet spelen. Het gaat hier wel om een gezonde mix van verschillende voedingsmiddelen. 

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '