Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Je lichaamshouding is belangrijker dan je denkt

Bewust omgaan met je lichaamshouding is heel belangrijk. Je houding vertelt enorm veel over jezelf tijdens een gesprek. Maar hoe verzorg je je houding dan? We doen beroep op mindfulness en gingen op zoek naar makkelijk toepasbare tips.

Invloed van je lichaamshouding

Een slechte lichaamshouding kan leiden tot pijnlijke spierspanning, rug-, nek- en schouderpijn. Ook hoofdpijn en vermoeidheid kunnen hiervan een rechtstreeks gevolg zijn omdat je niet voldoende diep kan inademen.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat een krachtige houding stress kan verminderen en leidt tot betere prestaties. Zo zou het nuttig zijn om vijf minuutjes voor een sollicitatie een standvastige lichaamshouding aan te nemen. Mensen gaan je sneller opmerken als je een zelfzekere lichaamshouding aanneemt.

 

Wat moet je doen?

Voor je je lichaamshouding aanpast moet je eerst bewust worden van je houding. Ga voor de spiegel staan en bestudeer je houding.

 

1. Sta recht

Recht je rug, schouders naar achter, borst vooruit, kin omhoog. De juiste houding zorgt ervoor dat de aandacht naar je wordt toegetrokken en je krijgt er meer respect door. Het toont wilskracht en vastberadenheid.

 

2. Maak jezelf groot

Het is niet omdat je (meestal) kleiner bent dan je mannelijke collega’s, dat je minder indruk kan maken. Maak jezelf breder, zo laat je zien dat je je niet laat doen en dat je stevig in je schoenen staat.

 

3. Hou je houding on point, ook als niemand kijkt

Zelfs wanneer niemand je kan zien, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek, is het belangrijk een imposante houding aan te nemen. Het geeft je meer moed, je zal vanzelf enthousiaster klinken en je zal alerter reageren. Daarbij is een goede houding ook beter voor je lichaam.

 

4. Durf oogcontact te maken

Oogcontact is the key tot een goed gesprek. Zo laat je zien aan je gesprekspartner dat je geïnteresseerd bent, maar ook dat je zelfvertrouwen hebt. Als je geen oogcontact durft te maken, kom je zwak en onderdanig over.

 

5.  Stem je houding af op die van je gesprekspartner

Je kan sneller je gesprekspartner bereiken als je je houding op die van hem of haar afstemt. Als je dezelfde houding aanneemt als je gesprekspartner gaat hij of zij zich begrepen voelen.

 

Kortom: ga bewust en aandachtig om met je lichaamshouding!

 

Flair zorgt elke dag van maart voor een beetje meer mindfulness in je leven. Week 3 van Mindful Maart draait rond profilering. Bekijk hier de Mindful Maart-kalender om te kijken wat je deze week te wachten staat!

 
Lees hier alle artikels van Mindful Maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '