Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© corbis

En je moet er geen keukenprinses voor zijn

Altijd moe? Met deze 10 eettips barst je vast weer van energie

‘s Ochtends geraak je niet uit bed, na de lunch snak je naar je bed en ‘s avonds val je altijd in slaap voor de televisie. Tijd om komaf te maken met dat ik-ben-precies-een-omaatje-gevoel.


 

  1. Suiker rooft vitaminen en mineralen uit ons lichaam. Heb je toch behoefte aan zoet? Gebruik dan zoetmiddelen zoals rijststroop, stevia en sucre de fleur de coco. Of eet zoete groenten zoals wortelen en biet. Eet ook voldoende vers/gedroogd fruit en geroosterde noten en zaden. Drink liever limonade met spuitwater en een scheutje grenadine dan een blikje cola.
  2. Fastfood is vet, smaakloos én energieloos. Maak liever een verse maaltijd klaar.
  3. Alcohol put je lever uit, ons grootste ontgiftingsorgaan. Heb je toch zin in een glaasje? Kies dan voor biologische rode wijn of biobier.
  4. Gebakken meelproducten zijn zwaar verteerbaar en maken je moe: eet maar 1 broodmaaltijd per dag.
  5. Vlees bevat verzadigde vetzuren, die zorgen voor een hoge bloeddruk. Kies vaker vis en wees creatief met linzen, kikkererwten en tofu.
  6. Zuivel bevat caseïne en dat is heel zwaar verteerbaar. Vervang door plantaardige zuivel zoals rijstmelk, havermelk, kokosmelk en rijstroom.
  7. Zorg in de winter vaker voor warm eten: het kost ons lichaam dan veel energie om koud voedsel te verteren, terwijl warm eten je nieren ondersteunt en die bezitten onze

    basisenergie.
  8. Varieer! Steeds hetzelfde eten zorgt voor blokkades in je lichaam en neemt je eetlust weg.
  9. Zorg voor licht verteerbaar voedsel. Liever een bord gegrilde groenten dan een biefstuk met peperroomsaus en frietjes.
  10. Eet op regelmatige tijdstippen, zo behoud je een constant energieniveau.


 

Meer energie? Dan kan je eindelijk nog eens gaan sporten. Dit zijn de beste momenten om te gaan joggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '