Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

9 dingen waarvoor je je niet moet verontschuldigen

We zeggen te vaak sorry. Sorry daarvoor. Vrouwen zeggen het maar liefst 37 % meer dan mannen. Voor de meest random dingen. En het is tijd dat we daar mee ophouden #sorrynotsosorry . Zeker in deze 9 gevallen.

Omdat je op vakantie gaat

'Sorry, dan heb ik vakantie', terwijl je met je vingers prutst en naar de grond staart. Drop the sorry. Je hebt niet een jaar lang keihard gezwoegd om je daarvoor te verontschuldigen. 'Sorry' is ook niet van toepassing als je één dagje verlof wil nemen of als je 40 graden koorts en een loopneus hebt. Beter: 'graag gedaan, dat ik je niet kom besmetten op het werk'.

 

Omdat je er niet altijd als een supermodel uitziet

Er zijn verschillende varianten op deze situatie:

  • Omdat je geen make-up draagt: de oh-sorry-ik-had-geen-tijd-vanmorgen.
  • Omdat een jeans en een sweater draagt: de oh-sorry-ik-zie-er-niet uit.
  • Omdat je haar niet gewassen is: de oh-sorry-mijn-haar-is-vettig.

 

 

En ja, er zijn zo van die vrouwen die er élke dag spic en span uitzien. Wij weten ook niet hoe dat komt of hoe ze dat doen. Wij vinden ze ook niet leuk. Sterker nog: we vinden ze een beetje stom. Negeer ze en verontschuldig je niet omdat je een off day hebt. En onthou: Michele Obama ziet er altijd goed uit op tv, maar thuis loopt ze ook ongeschminkt in haar pyjama rond. Trust us.

 

Omdat je iemand er aan herinnert dat ze iets gingen doen

'Sorry, je had gezegd dat je me dat nog ging doormailen.' Sweetie, jij moet geen 'sorry' zeggen. Die andere persoon moet dat doen. Oh boy, we're so messed up.

 

Omdat je een mening hebt

De veelvoorkomende 'sorry, maar daar ben ik het niet mee eens'. Voor een eigen mening mag, neen moet je je NOOIT verontschuldigen.

 

 

Omdat je niet onmiddellijk op een sms/e-mail/telefoon reageert

'Sorry, ik had je berichtje niet gezien.' Of nog erger: 'sorry, ik zat op het toilet'. Je bent Speedy Gonzales niet en andere mensen moeten meer geduld leren hebben. Neen, je moet geen dagen wachten om te reageren, maar 10 minuutjes niet naar je gsm kijken, mag toch wel hé.

 

Omdat je emotioneel reageert

Huilen als je kat is gestorven, is toegestaan. En een traantje wegpinken als Rose afscheid moet nemen van een bevroren Jack, toont dat je menselijk bent.
 

 

Omdat iemand tegen jou aanloopt

De meest voorkomende en meest onlogische 'sorry' aller tijden: 'sorry' zeggen als iemand tegen JOU aanloopt. What's wrong with us? Enkel als je iemand fysieke pijn bezorgt, mag je één keer 'sorry' zeggen.
 

 

Omdat je de ober roept

Ook een klassieker: 'sorry, zou ik de rekening mogen?'. Je zegt toch ook niet: 'sorry meneer de tandarts, zou je eens naar mijn tanden willen kijken?'.

 

Omdat je een cola light bestelt

Ja, je wil een cola light drinken bij jouw vijfgangenmenu. En neen, je wil toch geen slokje van de Chateau de blaba. Stop judging. Je bent bob en je wordt snel dronken, oké?
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '