Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Uitstelgedrag is positief

Op 25 maart vieren we International Procrastination Day. Uitstelgedrag lijkt op het eerste gezicht negatief, maar is eigenlijk heel goed voor je. Ontdek snel de 8 plusplunten.

1. het is een kunst

Als je af en toe stil durft te staan, leer je meer van het leven te genieten. En ja, dat is ook een kunst!

2. je wordt er sensueler door

Als je geest en lichaam rust krijgen, word je gevoeliger voor dingen waar je normaal geen aandacht aan schenkt. Je voelt dat zachte briesje, ziet de eerste zonnestralen, ruikt een regenbui en wordt vrolijk van de kleinste dingen. Sensationeel!

3. je wordt er creatiever door

Kunnen we niet allemaal wat extra creativiteit gebruiken? Zowel op het werk, bij je lief of bij vriendinnen helpt uitstelgedrag je om alles eens vanuit een andere hoek te bekijken. Door geen energie te stoppen in wat je kan uitstellen, komt er meer energie vrij voor creatieve ideeën.

4. je slaapt er beter door

Als je overdag voldoende pauzeert, kan je 's nachts beter slapen. Als je overdag druk bezig bent, blijf je 's nachts piekeren en val je minder snel in slaap. Pauzeren helpt om de drukte los te laten waardoor je dieper slaapt.

5. je laadt je batterijen op

Leren niksen is nuttig als je de hele dag van hot naar her rent. Als je nooit een moment voor jezelf neemt is het moeilijk om uit die rat race te stappen. Even pauzeren is nodig om alles te relativeren en nieuwe energie op te doen.

6. je vindt gemakkelijker oplossingen

Vind je maar geen oplossing voor dat probleem? Stop dan met piekeren en probeer er niet meer aan te denken. Als je meer afstand neemt van het probleem, kan je je gedachten beter ordenen. Wedden dat je zo sneller een oplossing vindt?

7. je verdient het

Het is moeilijk om je FOMO opzij te zetten als druk-druk-druk de norm is. Je bent wellicht zelfs bang om als een luierik over te komen. Toch is tijd voor jezelf nemen net een heel dappere keuze! Geef jezelf dus wat tijd cadeau, dat heb je verdiend.

8. je raakt minder snel gestresseerd

Als je nooit stilstaat, put je je lichaam uit. Bij voortdurende stress kunnen je fysieke klachten snel verergeren. Zo krijg je meer hoofdpijn, spierpijn of maagklachten. Als je jezelf blijft tekortdoen kan stress zelfs leiden tot een depressie of burn-out. Durf dus op tijd 'nee' te zeggen en uitstel te vragen.

Overtuigd van het nut van uitstelgedrag? Gun jezelf nog een leespauze met deze artikels:

Uitstelgedrag maakt gelukkig

Deze 21 simpele dingen maken ons happy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '