Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© corbis

4 manieren om ‘s morgens makkelijker uit bed te geraken

Ben je geen ochtendmens? Doe je alsof je de wekker niet hoort als je moet opstaan? Hier zijn een paar trucs om sneller en makkelijker uit bed te geraken.

1. Je draait je niet nog een keertje om

NOOIT! Ja, we hebben allemaal de neiging om op de snooze-knop te drukken. Nog even lekker vijf minuutjes verder soezen. En nog vijf minuutjes. Maar als je je opnieuw in de armen van Morpheus stort, hebben je hersenen het net nog moeilijker om wakker te worden. Dwing jezelf om je ogen op te houden! Zo kan je bijvoorbeeld meteen het licht aanknippen of je wekker zo ver van je bed zetten dat je eruit moet om hem af te drukken.

 

2. Wees lief voor je oren

Als je op je telefoon het geluid van een drum of een jachthoorn installeert als wekkergeluid, laat je je lichaam schrikken en heb je nog minder zin om op te staan. Kies voor een zacht muziekje of in elk geval een liedje of geluidje waarvan je houdt. Nog beter: een wake-up light, dat je wakker maakt met licht (vanaf € 69 bij Vanden Borre).

 

3. Happy thoughts

Je moet als eerste activiteit van de dag iets kiezen waarvoor je met plezier opstaat, zoals een warme douche, een vers sapje, een enorme kom ontbijtgranen met chocolade, een cappuccino... De allerbeste keuze is een kwartiertje joggen: je zal je de hele dag wakker en energiek voelen.

 

4. Steek je voetjes onder tafel

Ontbijt volgens de regels van de kunst: met volkorenbrood, fruit, een zuivelproduct... Nee, je moet niet afkomen met 'geen tijd'. Neem die make-up mee op de trein en je spaart tijd genoeg uit. Het ontbijt is niet zomaar een maaltijd, ze bepaalt je energielevel voor de hele dag.

FLAIR STORIES