Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Geen koude rillingen of kille handen meer

4 manieren om het sneller warm te krijgen

We hebben allemaal wel momenten in de dag dat we het plots heel koud hebben en niet opgewarmd geraken. Het is buiten ijskoud en je krijgt al kille handjes van er nog maar naar te kijken. Krijg het snel terug warmer en haal je lichaamstemperatuur omhoog met deze tips.

Zet jezelf een kopje thee

Als je het maar niet warm krijgt op kantoor of thuis, probeer dan een tas thee te halen. Wil je snel effect, ga dan voor gemberthee. Gember ontspant je bloedvaten en zorgt dus voor een betere bloedcirculatie. Je voeten en handen zullen het snel warmer krijgen als je zo’n kopje hebt gedronken. Geen gemberthee bij de hand? Gewone thee met wat honing of citroen zou ook moeten werken.

Doe een (wollen) vest aan

Vraag je je soms af waarom je voeten en handen zo koud zijn, terwijl je met verwarming op in een afgesloten ruimte zit. Je lichaam geeft prioriteit aan het verwarmen van zijn kern, het hart en de longen. Daardoor krijg je al snel koude voeten of handen. Help je lichaam dus een handje door een vest aan te doen, zo moet het zelf minder warmte afnemen van de rest van je lichaam.

Adem door je neus

Als je ademt door je neus is de ingeademde lucht warmer. Zo krijg je dus ook sneller een warm gevoel. Adem diep in via de neus voor zo’n 4 seconden, hou in en adem langzaam terug uit. Herhaal het een paar keer en je zou je al warmer moeten voelen.

Probeer reclame-yoga

Heb je koude voeten en handen terwijl je tv kijkt? Profiteer dan van de reclameblokken om even aan yoga te doen. Doordat je lang stilzit is de bloedcirculatie namelijk vertraagd. Laat je bloed dus beter stromen door een paar simpele yoga-bewegingen te doen. De meest efficiënte positie is de cobra: ga op de grond liggen met je handpalmen naast je borst. Duw jezelf omhoog met hoofd, schouders en borst van de grond. Hou enkele seconden aan en laat je terug zakken. Herhaal tot je voelt dat je het warmer krijgt.
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '