Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

9 tips om PMS te vermijden

S.O.S. maandstonden

Humeurigheid, krampen, pijn in je rug, zware benen... Je menstruatie is niet meteen de leukste tijd van de maand. Flair to the rescue, want met deze negen tips heb jij in no time geen last meer van PMS.

1. Drink water

Drink minstens 1,5 liter water per dag, bij voorkeur arm aan sodium (om het opgeblazen gevoel te verminderen) en rijk aan calcium. Vind je het moeilijk om aan die hoeveelheid water te geraken? Hier lees je hoe je gemakkelijk meer water drinkt.

 

2. Vermijd zout

Zout houdt water op. Proef dus eerst van je maaltijd vooraleer je gaat bijkruiden. 

 

3. Zwarte chocolade

Zoals alle voeding die rijk is aan magnesium, vermindert zwarte chocolade het opgeblazen gevoel met bijna 40%. Zet ook tarwekiemen, bonen, linzen en volkorenbrood op het menu. Wij geven je met plezier nog negen redenen om chocolade te eten!

 

4. Omega 3

De essentiële vetzuren die zich in omega 3 bevinden, worden omgezet naar stoffen die je humeur regelen. In je winkelmandje: vette vis, notenolie en koolzaad. By the way, wist je dat zalm, door zijn hoeveelheid aan omega 3, een natuurlijke botox op een bordje is? Win-win!

 

5. Vier melkproducten per dag

1.200 mg calcium per dag zal de PMS-symptomen verminderen. Combineer het bijvoorbeeld met de stof inuline, en je spijsvertering zal je dankbaar zijn.

 

6. Teunisbloem

Om de spanning in je borsten en je prikkelbaarheid te verminderen, begin je tien dagen vóór je menstruatie met een teunisbloemkuur. In het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika werd zijn heilzame werking al bewezen bij pijnlijke borsten. Verkrijgbaar bij de apotheek.

 

7. Zeg nee tegen koffie, tabak en alcohol

Misschien kunnen deze producten je in eerste instantie kalmeren, maar weet wel dat het net die producten zijn die emotionele stoornissen veroorzaken. Ook als je last hebt van puistjes, kan je koffie en alcohol beter van je lijstje schrappen.

 

8. Vitamine B6

Vitamine B6 wordt aanbevolen om stemmingswisselingen, gevoelige borsten en waterophouding te verminderen. Je vindt het in bananen, soja, aardappelen, vis, linzen en eigeel.

 

9. Beweeg

Dat bewegen gezond is, wisten we al. Maar om iets van het positieve effect te merken, moet je regelmatig sporten, ook tijdens je PMS-periode. Snelwandelen, fietsen, joggen, dansen, zwemmen... Aan jou de keuze! Hou het 20 à 30 minuten vol en sport drie tot vijf keer per week. Hier vind je zes manieren om meer zin in sport te krijgen.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '