Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

39 % gaat slapen met make-up op z’n gezicht

We zweren bij healthy food – glutenvrij, quinoa, raw – en we werken ons in het zweet in de fitness. Maar dragen we ook zorg voor ons gezicht? Not so much blijkt nu uit onderzoek: bijna de helft van de Belgische vrouwen gaat met een ‘vuil gezicht' slapen.

 

Voor het slapengaan zouden we ons gezicht moeten reinigen. 39 % – ook wij soms! – doen dat pas de volgende ochtend. 50 % kruipt wekelijks wel eens onder de wol zonder haar make-up te verwijderen. 41 % reinigt twee keer per dag z'n gezicht en dit zou eigenlijk de norm moeten zijn. Werk aan de winkel dus!

 

Hoe reinigen?

  • Reinigen doe je ’s ochtends en ’s avonds.
     
  • Let op: dit is niet hetzelfde als demaquilleren. Daarmee haal je je make-up weg, reinigen maakt je huid (waar de make-up al af is) schoon.
     
  • Het reinigen op zich kan op verschillende manieren. Veel hangt af van je huidtype. Een droge huid is blij met een melk of crèmereiniger, een vette huid is beter af met een gelreiniger of schuim. Je kan dus je huid reinigen met water en een product of een product op een wattenschijfje.
     
  • Gebruik na het reinigen altijd een toner. Die haalt de laatste restjes reiniger en (kalk)water weg en maakt je huid extra ontvankelijk voor de dagcrème.

 

Op 5 juni start de Demak’Up Detox Challenge. Vrouwen kunnen op dit platform gedurende 10 dagen hun beautyritueel stevig onder handen nemen. Doe jij mee?

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '