Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kruidvat

De 5-euro-crème van Kruidvat: top of flop?

We geven toe: wanneer Kruidvat zijn nieuwe skincarelijn kwam voorstellen waren we argwanend. Vijf euro (5!) voor een dagcrème die veel belooft, kan dat wel werken?

Skin Science: de belofte

Skin Science is een verzorgingslijn voor vrouwen die anti-ageing zoeken. Pakweg vanaf 35 jaar, maar als je op je dertigste al lijntjes wil aanpakken, mag je het ook smeren.

Minder rimpels, betere huidelasticiteit en een gladdere huid in vier weken, dat belooft Kruidvat met deze producten. De producten werden ontwikkeld samen met wetenschappers en zijn zo gemaakt dat ze de celactiviteit stimuleren en zo de huid zelf laten werken om zich te verbeteren.

 

De test

Ik geef toe, ik was sceptisch. Ik ben kieskeurig op mijn skincare en -dat geef ik toe- ook een beetje snobistisch. 'Duurder is beter' zit er tegen beter weten in nog altijd wat in, hoewel ik al wel vaker positief verrast werd door een verrasend goedkope crème.

De crèmes (€ 4,99 per stuk): er is een dag- en nachtcrème die allebei zonder overdrijven zéér goed zijn. Niet té rijk van textuurs, maar wel intens genoeg om je huid van flink wat oppeppers te voorzien. Ik kreeg in het verleden vaak puistjes van alles waar anti-ageing op stond, met deze is dat niet het geval.

Pluspunt zijn de geuren (beetje zonnecrème-achtig, lekker neutraal) en het feit dat er in de dagcrème een UV-bescherming van 15 zit. Hij heeft ook een mooi gehydrateerd effect op je huid, als je daarna foundation smeert, krijg je een gezonde gloed zonder vette uitstraling.

De nachtcrème voelt supervoedend aan. Ik smeer al jaren een nachtcrème maar deze geeft wel een heel zacht gevoel bij het opstaan. Ik ben fan!

Twee complimenten later ('wat is dat met jouw huid? Ze ziet er zo gezond uit') weet ik wel zeker: deze crèmes moeten niet onderdoen voor hun zusjes die 10 tot 20 keer zoveel kosten.

Bovendien zijn ze zuinig in gebruik (ik smeer mijn hele hals én decolleté in met deze crèmes) waardoor je er ook nog eens heel lang mee verder kan.

De oogcrème (€ 4,99): een frisse gel, die eerst héél rijk aanvoelt maar eigenlijk meteen intrekt. Niet mijn favoriete product uit het gamma, ik heb gewoon liever een crème in plaats van een gel, maar kan me voorstellen dat deze voor veel vrouwen wel een goed product is, zeker in de zomer.

De reinigingsolie (€ 2,99): inmasseren op je huid en ogen, daarna afspoelen met water waardoor hij een melk wordt. Droogt je huid niets uit (integendeel, de vitamine E en vochtregulerende oliën verzorgen), reinigt perfect en ruikt vooral ook heerlijk (beetje babyzalf-geur, zalig!). Een pompflacon zou iets handiger werken, maar voor deze prijs ga ik niet zeuren.

Het serum (€ 4,99): heb ik niet getest. Ik ben net 33 dus een serum én dagcrème met anti-agewerking is nog niet echt aan de orde.

 

Hoe kan dit zo goedkoop?

* verpakking: functioneel maar zonder extraatjes. Het label is gekleefd in plaats van gegraveerd (whatever, zou ik zo zeggen), maar verder zijn de potten van stevig glas en best sober van vormgeving.

* gezicht. Doordat Kruidvat geen duur model of celeb moet betalen, kan de prijs van hun producten lager gehouden worden.

* marketing: Kruidvat investeert niet in peperdure reclamecampagnes. Weer geld dat niet doorgerekend wordt in de prijs.

* de ingrediënten? Kruidvat garandeert met kwaliteitsvolle, hoogwaardige ingrediënten te werken. Maar doordat ze de grondstoffen in grote hoeveelheden aankopen, kunnen ze de prijs laag houden.

* verdeling: via eigen Kruidvatwinkels dus mindere marketingkosten.

 

Een blijver?

Ik denk niet dat ik jaren aan een stuk deze crème blijf smeren, daarvoor test ik te graag nieuwigheden uit. Maar als ik eens een maand krapper bij kas zit, aarzel ik niet en koop ik deze. Ik heb ook beide potten tot op de bodem opgebruikt, iets wat ik echt alleen doe als ik 100% overtuigd ben.

Kruidvat skin science

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '