Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zo heb je er langer plezier van

Nagellak langer en beter bewaren

Vaak hebben we ontzettend veel nagellakjes in onze make-upcollectie. Zo veel zelfs dat we vaak niet de kans krijgen om ze allemaal te gebruiken voor ze op zijn. Met deze trucjes kan je je nagellak langer en beter bewaren.

  • Hou de flesjes verticaal. Dus niet in een mandje gooien. Op die manier blijven de lakingrediënten op de juiste plek en gaan ze niet scheiden.
  • Verwijder elke keer dat je de nagellak van je nagels verwijdert, ook restantjes op de hals van het flesje. Dit kan gemakkelijk door wat nagellakremover op een tissue te doen.
  • De houdbaarheidsdatum van nagellak is ongeveer 2 jaar. Dan wordt hij plakkerig. Dus gooi alle oude nagellakjes weg.
  • Kies een koude, droge plaats. Bewaar je nagellak zeker niet in je badkamer. De temperatuur schommelt er de hele dag door bijvoorbeeld het gebruik van de douche. Als de temperatuur te hoog is gaan de ingrediënten zich scheiden. Je kan ze in de koelkast bewaren, maar vaak heb je zo veel flesjes dat dit niet echt aan te raden is. Koop dus een aparte doos voor je lakjes en bewaar ze op een koele droge plaats.
  • Krijg je bubbeltjes op je nagels? Probeer dan eens om het flesje heen en weer te rollen tussen je twee handpalmen in plaats van te schudden. Geef elk laagje ook voldoende tijd om te drogen.
  • Je kan ook een speciale verdunner kopen voor je nagellak. Gebruik die wel niet te vaak. Je kan ook je nagellakremover gebruiken, maar doe er dan maar één enkel druppeltje in. Vervolgens moet je de nagellak goed schudden.
  • Laat je flesje ook niet langer openstaan dan echt nodig is. Als er te veel lucht in het flesje komt, zal je nagellak dikker worden en is hij minder makkelijk aan te brengen.

 

Lees ook:

10 dingen die je nog niet wist over nagellak

Hoe verwijder je nagellak zonder dissolvant

Inside tip om je nagellak langer te doen houden

FLAIR STORIES