Home Uit & thuis Zot, deze dingen mag je dus in de diepvries bewaren

Zot, deze dingen mag je dus in de diepvries bewaren

Say what?!

Corbis
Magda, een ei in de diepvries bewaren? Ja, dat mag. Ontdek hier nog 5 andere verrassende dingen die je kan invriezen.

Room

Niets zo vervelend als halfvolle geopende busjes room. Maar blijkbaar mag je room in de diepvries bewaren. Ja, het wordt afgeraden omdat ontdooide room schift. Je kan hem dan niet meer gebruiken in soep of desserten. Maar je kan hem wel bijvoorbeeld nog gebruiken in een quiche.

Pesto

Een grote pot pesto gemaakt (of gekocht)? Vries 'm in. Nog handiger: vries de pesto in in een ijsblokjesvorm zodat je individuele porties krijgt. Hetzelfde kan je doen met kruidenboter.

Cake

Cake gemaakt? Maar bang dat je hem in één keer zal opeten? Snij er dan een stukje af en bewaar de rest in de diepvries. Hetzelfde kan je doen met muffins of brownies. Pak ze wel goed in met folie zodat er geen lucht aan komt. Ontdooien doe je op kamertemperatuur of in de koelkast.

Rijpe banaan

In mijn fruitmand ligt altijd een banaan die er zo rijp uitziet dat ik liever een andere neem. Herkenbaar? In plaats van hem weg te gooien, kan je hem schillen, in stukjes snijden en invriezen. Gebruik de ingevroren banaan later in een smoothie. 

Ei

Een volledig ei met schaal invriezen, is geen goed idee. Maar eiwitten en eierdooiers kan je wel in de diepvries bewaren in een luchtdicht doosje. Keukenprinses Martha Stewart heeft nog een handige tip: om te voorkomen dat de eierdooiers gaan stollen, voeg je een snuifje zout of een theelepel suiker toe bij elke vier dooiers (afhankelijk voor wat je ze dus later gebruikt, zoet of hartig). De dag voor je de dooiers of eiwitten gebruikt, plaats je ze in de koelkast om 's nachts te ontdooien. Maak met de ontdooide eiwitten bijvoorbeeld een meringue of verwerk de ontdooide dooiers in een quiche of een omelet.

Hummus

Teveel hummus gemaakt? Vries de overschot gewoon in voor de volgende keer. Rustig laten ontdooien, goed omroeren en hij is weer als nieuw.

Nu we toch over eten bezig zijn: deze 11 tussendoortjes zijn gezond én lekker.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.