Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Zeewolf met tomaatjes en courgette

Een licht en voedzaam gerechtje. 

Benodigdheden 

·      125 g kerstomaten

·      grof zeezout

·      oregano

·      tijm

·      2 blaadjes laurier

·      een scheutje rodebalsamicoazijn

·      olijfolie

·      1/2 kg aardappelen

·      ½ middelgrote courgette

·      300 g zeewolffilet

·      100 g panko

·      bloem

·      1 eitje

·      10 g boter

·      peper en zout

 

Zo maak je het

1.    Leg de kerstomaatjes en de schijfjes courgette in een vuurvast ovenschaaltje. Overgiet met een scheutje olijfolie en de balsamicoazijn. Strooi er ten slotte wat peper en zout en de verse kruiden over.

2.    Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 150° C en laat 20 minuten garen.

3.    Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.

4.    Maak een gladde puree met een pureestamper en voeg er wat pesto aan toe. Zo krijg je een smeuïge en lekker kruidige puree.

5.    Rol de zeewolffilets in de bloem, daarna in een losgeklopt eitje en erna in de panko.

6.    Verhit wat olijfolie in een braadpan en leg er de zeewolffilets in. Laat ze maximaal 4 minuten bakken op een matig tot hoog vuur. Draai daarna de filets om en bak ze nog 10 seconden, zodat ze zeker niet uitgedroogd zijn.

7.    Bedek de zeewolffilets met de courgetteschijfjes en serveer met de pestopuree en een trosje kerstomaten. Schep als afwerking nog een lepeltje bakvocht van de tomaatjes en courgetteschijfjes over het geheel.

 

Personen – tijd – calorieën 

2 personen – 35 minuten – 387 kcal/persoon

 

Variatie-tip

Maak met het gaarvocht van de kerstomaatjes een sausje. Meng op een laag vuurtje 20 cl (light)room met het gaarvocht, 1 blokje visbouillon en 1 eetlepel ketchup. Kruid goed af met peper, zout en eventueel wat chilipoeder. Zo heb je meteen een lekker pikant sausje. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '