Home Uit & thuis WOW: verdient prinses Elisabeth binnenkort 2.500 euro per dag?

WOW: verdient prinses Elisabeth binnenkort 2.500 euro per dag?

Kunnen we nog ergens solliciteren?

Vroeger wou haast elk meisje prinses, danseres of zangeres worden. Heel realtistisch waren die dromen uiteraard niet. Om een prinses te kunnen zijn, moet je namelijk een onderdeel zijn van de koninklijke familie.

En die eer behoort niet ons, maar prinses Elisabeth toe. De kroonprinses van ons land wordt over twee weken vijftien jaar oud. TV Familie berekende hoe groot de mooie dotatie is die ze daarbij dichterbij ziet komen.

Verontwaardiging in Nederland

Bij onze noorderburen heerste er grote verontwaardiging wanneer uitlekte dat hun kroonprinses Amalia, die nog geen dertien jaar oud is, vanaf ze meerderjarig is, jaarlijks een uitkering van maar liefst anderhalf miljoen euro in ontvangst zal nemen. Vanaf 2021 zal Amalia met andere woorden dagelijks haar handje opendoen en er 4.000 euro in gestopt krijgen.

Dotatie voor de Belgische kroonprins of -prinses

Ook in ons land is er een wet die stelt dat onze kroonprins of -prinses vanaf zijn of haar achttiende verjaardag jaarlijks een dotatie ontvangt. TV Familie poneert dat het bij prinses Elisabeth om zo'n 900.000 euro zou gaan. Zo'n 2.500 euro per dag, dus.

Wie nu met een panische angst kampt dat ook Gabriël, Eléonore en Emmanuel zulke bedragen toegestopt zullen krijgen, kunnen op hun beide oren slapen. De dotatie geldt namelijk enkel voor kroonprinsen en -prinsessen. Die arme stakkers zullen dus op hun kinnetjes moeten kloppen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.