Home Uit & thuis Triestig tafereel: orka legt zichzelf minutenlang op het droge

Triestig tafereel: orka legt zichzelf minutenlang op het droge

Omstaanders waren in shock...

In Loro Parque heeft de orka Morgan voor heel wat opschudding gezorgd. Na een show bleef het dier meer dan tien minuten op het droge liggen en leek het alsof ze haar leven wilde beëindigen. Het park in Tenerife en ook andere instanties zoals SeaWorld staan onder grote druk omdat ze nog steeds shows opvoeren met de dieren en ze niet in het wild willen vrijlaten. 

SeaWorld heeft besloten om niet langer orka’s te fokken, maar weigert nu om de dieren die nog in gevangenschap leven, weer vrij te laten in de oceaan. Een beslissing die op niet veel begrip kan rekenen. Het voorval met Morgan doet de discussie weer oplaaien.
 

Aanwezige toeristen waren in shock door het tafereel dat ze in Loro Parque op Tenerife te zien kregen. Na een optreden bleef de orka minutenlang op het droge liggen. Er werd zelfs gezegd dat het op een zelfmoordpoging van het dier leek. Enkele maanden geleden doken er ook al beelden op waarop Morgan met haar hoofd tegen metalen tralies stootte.
 

Dierenrechtenorganisatie The Dolphin Project heeft geen verklaring voor het gedrag van het dier. Na tien minuten werd er aan de aanwezige toeristen gevraagd om weg te gaan, en zelfs toen lag Morgan nog steeds op het droge.

Zelfs tijdens hun slaap zijn de dieren normaal gezien continu in beweging. Wanneer ze lang op het droge liggen, kunnen ze hun organen en spieren beschadigen. Die kunnen de druk van het enorme gewicht namelijk niet aan.

Morgan leeft momenteel samen met nog vijf andere orka’s in het park in Tenerife

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.