Home Uit & thuis RECEPT: wijnboter is dé truc om je gerechten naar een hoger niveau...

RECEPT: wijnboter is dé truc om je gerechten naar een hoger niveau te tillen

Bij haas geeft een scheutje rode wijn net dat tikkeltje meer smaak en er is niets zo lekker als sint-jakobsvruchten in witte wijnsaus. Maar nu ontdekten wij een nóg snellere manier om te koken met onze favoriete drank, namelijk door middel van wijnboter. 

Wat heb je nodig?

· een pakje ongezouten boter (opgeklopt)
· een fles droge wijn (een droge Sauvignon Blanc of Cabernet Sauvignon)
· twee eetlepels geraffineerde suiker
· bakpapier
· eventueel ook: sjalotten, kruiden of zelfs fruit voor meer smaak
 
 

Hoe maak je het?

Meng de wijn en de suiker in een grote pan tot het mengsel kookt. Laat gedurende een uur sudderen op een laag vuurtje en neem de pan dan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen op kamertemperatuur. Voeg eens de wijn afgekoeld is, de opgeklopte boter toe en roer goed tot alle klonters verdwenen zijn. Gebruik bakpapier om de blokjes boter mee in te pakken en leg de pakjes in de ijskast tot ze weer hard worden.
 
 

Hoe gebruik je het?

Gebruik wat zelfgemaakte wijnboter elke keer je anders wijn zou gebruiken bij het koken. De wijnboter is ook heerlijk bovenop een steak of stukje vis. Of vergeet al dat koken en smeer gewoon wat van de boter op een toastje. Yum! 
 

via GIPHY
Bron: Pure Wow
 
 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.