Home Uit & thuis Kijk jij naar Grey’s Anatomy? Dan ben je een beter mens

Kijk jij naar Grey’s Anatomy? Dan ben je een beter mens

Wetenschappelijk bewezen!

Giphy
Een nieuwe studie beweert dat mensen die vaak naar emotionele tv-drama’s kijken meer empathie tonen. Maak je dus klaar voor een avondje binge-watching!

Onderzoekers verdeelden de testpersonen in twee groepen. Een groep keek naar programma’s zoals Mad Men en The West Wing. De tweede groep keek naar non-fictieprogramma’s zoals How the Universe Works en Shark Week. Na het televisiekijken, kregen de deelnemers een emotionele intelligentietest onder hun neus geschoven. De personen die naar een fictief drama gekeken hadden, scoorden beter dan de anderen.
 

Om zeker te zijn, hebben de wetenschappers nog een tweede test afgenomen. Ook hier kregen de testpersonen gelijkaardige series voorgeschoteld. Dit keer ging het om The Good Wife en Lost in de categorie fictie. De non-fictiegroep keek naar Nova en Through The Wormhole. De resultaten waren ook hier hetzelfde.
 

Wat is nu precies de conclusie van het onderzoek? Als je een meelevend, vriendelijk persoon wil zijn, sla dan de documentaires over en kijk naar je favoriete dramaserie. Hoewel er nog verder onderzoek nodig is, komt de studie als geroepen. Nu de temperaturen dalen, willen we niks liever dan met een dekentje wat televisiekijken. Nu heb je meteen ook een excuus als je lief of je moeder er iets van zegt: het is ook in hun voordeel.

Wist je trouwens dat je favoriete serie herbekijken goed voor je is? En zo zorg je ervoor dat je lief ook meekijkt naar je favoriete serie. Weet je niet naar wat te kijken? Deze 5 series moet je echt zien.