Home Uit & thuis HUH: deze reisblogger ontdekte dat ze een copycat heeft op Instagram

HUH: deze reisblogger ontdekte dat ze een copycat heeft op Instagram

De copycat in kwestie reisde naar dezelfde landen en nam foto's op exact dezelfde plekken.

Instagram
Oké, iedereen deelt weleens een foto van een toast met avocado of een latte op Instagram (zulke posts leveren nu eenmaal veel likes op). Maar de Australische Lauren Bullen ontdekte dat ze een regelrechte copycat heeft. Bizar!
Imitation is the sincerest form of flattery, luidt het gezegde. De copycat van de Australische Lauren Bullen ging echter wel héél ver. 
 

Instagram

 
Lauren en haar vriend Jack Morris staan op Instagram bekend als @Gypsea_Lust en @DoYouTravel. Samen reizen ze de wereld rond en bloggen ze over hun avonturen. De foto’s in hun feed – samen hebben ze meer dan 2 miljoen volgers – zijn stuk voor stuk pareltjes die zo uit een vakantiecatalogus lijken geplukt. 
 

Instagram

 

Exact dezelfde locaties, outfits én poses

Dat moet ook een zekere Diana hebben gedacht toen ze de jaloersmakende posts van het Australische koppel zag. Dus begon ze Lauren en Jack te kopiëren. En dat mag je gerust letterlijk nemen.
 
Zo reisde ze naar dezelfde landen en liet ze foto’s maken op exact dezelfde plekken in exact dezelfde outfits én poses. Soms kopieerde ze zelfs het bijschrift van de originele foto. Crazy!
 

Instagram

 

'Ik ben gechoqueerd'

Lauren van @Gypsea_Lust kon haar ogen niet geloven en schreef een verbolgen post op haar blog. ‘Ik begrijp dat mensen geïnspireerd zijn door wat ik doe, maar dit heeft me echt gechoqueerd. Ik dacht eerst dat het gefotoshopt was en moest screenshots nemen om het écht te geloven', aldus de Australische reisblogger. ‘Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ze ons heel goed hebben gekopieerd. Maar iemands kunst stelen, is niet oké.’
Ik dacht eerst dat het gefotoshopt was en moest screenshots nemen om het écht te geloven.
 

Instagram

 
Intussen verwijderde @diana_alexa al haar foto’s en staat haar Instagramaccount op privé. Lauren nam contact met haar op en laat weten dat ze de zaak samen gaan oplossen. Heftig! 
 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.