Home Uit & thuis HOERA: dit weekend mogen we een dik pak sneeuw verwachten
ADVERTENTIE

HOERA: dit weekend mogen we een dik pak sneeuw verwachten

Haal die mutsen en wanten maar boven!

Pexels
Voor een witte kerst is het helaas te laat, maar dit weekend zouden de weergoden dat ruimschoots goedmaken. Weerman Frank Deboosere voorspelt namelijk een sneeuwtapijt in Hoog-België tot meer dan een halve meter (!) hoog. Ook in Vlaanderen mogen we sneeuw verwachten. 
ADVERTENTIE
 
Wie dit weekend ten volle van de winterprik wil genieten, rijdt het best naar langlaufskigebied Baraque Michel in de Belgische Ardennen. Er zou reeds 17 centimeter sneeuw liggen en morgen zou het opnieuw sneeuwen. Daarom is de piste nu al geopend. 
Maar de sneeuw blijft niet beperkt tot de Ardennen. Ook in Vlaanderen mogen we vanaf morgen (smeltende) sneeuw verwachten. ‘Al kan dat sterk afhangen van regio tot regio. In Antwerpen een wit sneeuwlandschap en in West-Vlaanderen helemaal niets. Of net omgekeerd’, aldus Frank Deboosere.
Wél kan de weerman met zekerheid zeggen dat het bijzonder koud wordt dit weekend. ‘Vrijdag en in het weekend staat er veel wind. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een pak lager dan hoe koud het werkelijk is’, waarschuwt De Boosere. Toch nog even snel een extra paar wanten in de solden shoppen? 
ADVERTENTIE
 

Geniet van 10% korting bij je eerste aankoop op Showroomprivé

€1.00 €1.00 Nu kopen