Home Uit & thuis Dit is de topcast van ‘Gent-West’, het nieuwe Vlaamse gevangenisdrama

Dit is de topcast van ‘Gent-West’, het nieuwe Vlaamse gevangenisdrama

OITNB-fans herkennen misschien een Piper, een Red en twee Bennetts!

VIER
VIER heeft de cast voor 'Gent-West' voorgesteld, de dramareeks over een vrouwengevangenis die (ten vroegste) in 2018 op het scherm zal verschijnen. De serie is gebaseerd op het Australische 'Wentworth', maar als echte 'Orange Is The New Black'-fans kunnen de – ongetwijfeld toevallige – gelijkenissen met de gevangenen van Litchfield ons natuurlijk niet ontgaan. Hoofdrolspeelster Ruth Becquaert heeft toch iets weg van Piper, niet?

'Gent-West' volgt Veronique Dockx, de nieuwelinge in de vrouwengevangenis van Gent. Zij komt daar terecht nadat ze haar man, die haar jarenlang terroriseerde, probeerde verstikken. Ruth Becquaert – de grote, blonde actrice die voor de serie rosse haren kreeg – zal die rol op zich nemen. Je kent haar onder andere als de zus met het ooglapje in 'Clan' en van de film 'Wat Mannen Willen'.

Gent-West

Daarnaast zien we nog heel wat andere bekende gezichten. Veerle Dobbelaere speelt Patsy, een stoere, roodharige dame die als één van de anciens van de gevangenis mee de touwtjes in handen houdt. Een beetje zoals Red in 'Orange Is The New Black', dus. Al is Patsy slechts de rechterhand van Kat, gespeeld door Gilda De Bal. Uiteraard ontstaan er ook liefdesrelaties in de Gentse vrouwengevangenis, zoals die tussen de personages van Ketnet-presentatrice Tatyana Beloy en Charlotte Anne Bongaerts, bekend van onder andere 'Dubbelleven' en 'Deadline 25/5'.

Gent-West

Ook de cipiers van 'Gent-West' zijn bekende – en knappe – gezichten. Met Michaël Pas en Gert Winckelmans die de dames bewaken, heeft de Vlaamse versie maar liefst twee Bennetts (de knappe cipier uit 'Orange Is The New Black'). Al zal die eerste waarschijnlijk geen baby's maken met een gevangene, want zijn personage is getrouwd met de directeur van Gent-West, gespeeld door Joke Devynck. De cast wordt onder meer aangevuld door Lucas Van den Eynde, Kadèr Gürbüz, Els Olaerts, Evelien Bosmans en Inge Paulussen. Klinkt veelbelovend, dus.

Gent-West

Lees ook:

VIER komt met Vlaamse versie van 'Orange Is The New Black'

Wat kunnen we verwachten in het 4de seizoen ‘Orange Is The New Black’? We vroegen het aan de actrices.

VIDEO: Tinne Ceuppens speelt Laura, de hoofdrol van de gloednieuwe serie 'Dubbelspel'

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.