Home Uit & thuis Dit gebeurt er als je vaak koffie uit capsules drinkt

Dit gebeurt er als je vaak koffie uit capsules drinkt

Oei...

Veer
Wij zijn wel fan van koffie uit capsules: lekker, handig en geen gedoe met die vieze filter. Maar er is één grote deal breaker: we maken een enorme afvalberg met al die koffiecapsules. Misschien toch maar koffie zetten op de oldskool manier volgende keer?
Eerst was er de koffieboon, dan het koffiezetapparaat en wat later rezen dure koffiebars als paddestoelen uit de grond. De afgelopen jaren hebben koffiedrinkers zich een nieuwe methode eigen gemaakt om thuis en op het werk een lekker bakje troost te maken: met de koffiecapsule.
 
 
De koffiecapsule werd voor 't eerst in 1986 door Nespresso in 4 smaken op de markt gebracht. Volgens critici zijn deze schijnbaar onschuldige capsules een grote dreiging voor het milieu. Koffiecapsules zijn nochtans heel populair. Volgens BBC bestaat één derde van de koffiemarkt in West-Europa uit deze kleine cups.
 
 
Ook de Duitse stad Hamburg is niet zo tuk op koffiecapsules en heeft het gebruik ervan verboden in overheidsgebouwen. De kleine capsules van plastic en aluminium zijn namelijk heel moeilijk om te recycleren.
 

Sommige mensen willen, net zoals in Hamburg, een einde maken aan deze koffiecapsulevervuiling. Er kwam een de 'Kill the K-cup'- beweging en een apocalyptisch filmpje om het probleem aan te kaarten. 'Kill the cup, before it kills our planet' klinkt het.

Bron: BBC, Het Nieuwsblad

Lees ook

De lekkerste gerechten die Monica klaarmaakte in 'Friends'

Deze 9 dingen moet je eten om sneller van dat zwembandje af te raken

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.