Home Uit & thuis ‘De Mol’: aflevering 5 onder de loep

‘De Mol’: aflevering 5 onder de loep

'Wie nog een greintje puberale hoop overhield om Davey's hart te veroveren, zette het bij de aanblik van zijn prachtige vriendin en hun schattige geplaag ongetwijfeld op een janken.'

VIER
Vandaag werd de verschrikkelijke eerste dag van de werkweek net zoals de afgelopen vier weken zo mogelijk nóg langer gerokken doordat we de seconden aftelden naar de start van de vijfde ‘De Mol’-aflevering. Wie is de Mol? Wie gaat er vanavond naar huis? Levensvragen…

En toen waren ze nog met zes. Het afscheid van Bertrand vorige week viel de groep zwaar. Maar de strijd gaat verder, met of zonder Bertrand. Geen struisvogels of krokodillen, maar elektroshocks en stofbommen deze week. Brr…

 

DAG 11

 

We slenteren de aflevering gezellig in met een catchy deuntje, uitkijkend over een prachtig uitgestrekt Zuid-Afrikaans landschap. We dachten haast dat we naar National Geographic zaten te gapen toen we plots werden opgeschrikt door gillende gps’en en helse elektroshocks. ‘De Mol’ op z’n best…

 

Annelies, Eline, Robin en Sam worden geblinddoekt naar een geheime locatie gebracht. Verbinden ze door middel van een menselijke ketting – lange slang, boter in de pan – de juiste woorddelen tot een Zuid-Afrikaans woord, krijgen ze telkens drie minuten de tijd om Davey en Hans te helpen met hun zoektocht naar de geheime locatie. Voor elk fout woord krijgen ze een elektrische schok.

 

mo

 

Davey en Hans krijgen daarnaast ook hulp van een gps… ‘Kan niet moeilijk zijn’, toch, Davey? Een vergiftigd geschenk, blijkt wat later. In de auto bevinden zich niet één, maar acht kakelende gps’en die stuk voor stuk een vreemde taal spreken. Van Deens tot Kroatisch, onze kandidaten krijgen vandaag de kans om zich als ware polyglot te outen, maar ze laten ze allemaal liggen.

 

Hoe meer correcte Zuid-Afrikaanse woorden Annelies, Eline, Robin en Sam kunnen vormen, des te beter kunnen ze Davey en Hans helpen de zeven gps’en met de foute eindbestemming uit te schakelen. Heel wat sweetpakken, bromponies (of brombákken zoals Annelies het Zuid-Adrikaanse woord voor motorfiets zo mooi vertaalde naar haar Schotense dialect), wilde gokjes, elektroshocks en vooral heel wat geklungel later, slagen Davey en Hans er verrassend genoeg in om de vier andere kandidaten te vinden.

 

De prijzenpot wordt met 1.500 euro aangedikt en staat nu op 20.000 euro. De groepsknuffel die volgde zou de gemiddelde kijker haast doen vergeten hoe nerveus Robin – of moeten we ‘dikke zot’ zeggen, Davey? – Davey en Hans eerder nog maakte met zijn zenuwachtig getier aan de andere kant van de lijn.

 

Opvallend? De ongezien vloekende competitieve Robin was zijn medekandidaten weer zó aan het afjakkeren dat we een pannenkoekenfeest organiseren als hij de Mol is. Zo’n emoties kán je gewoon niet faken. Toch?

Het gigantische aantal foute antwoorden en vreemde keuzes én de barslechte communicatie brachten de kandidaten uiteindelijk tóch tot bij de overwinning. Bizar!

We proberen eerlijk gezegd nog steeds de geheime mollenlink te leggen tussen de citroenvlinder uit de mijnenquiz en die uit de Trivial Pursuit-quiz in ‘Het Eiland’.

Quiz time! De vrouwen van Hans en Robin, de man van Annelies, de broer van Eline, de mama van Sam en het – snif – prachtige lief van Davey wezen vanuit een kooi de verschillende quizcategorieën toe aan hun geliefde mollenvangers. Loopt er iets mis, dan ontploft er een stofbom en winnen de kandidaten geen 3.000 euro. Gelukkig mogen de kandidaten het éénkoppige thuisfront nadien wel in hun armen sluiten, al dan niet bestoft.

 

bo

 

Resultaat? De proef mislukt grandioos. De kandidaten mogen eindelijk hun geliefden knuffelen, maar de pot is geen 3.000 euro rijker.

 

Opvallend? We proberen eerlijk gezegd nog steeds de geheime link te leggen tussen de citroenvlinder uit de mijnenquiz en die uit de Trivial Pursuit-quiz in ‘Het Eiland’, maar aangezien er dit jaar geen Michel, Frankie of Alain deelnemen aan ‘De Mol’, zullen we die denkpiste maar laten voor wat ze is.

Annelies die bij hoog en laag beweerde dat ‘Déjeuner sur l’herbe’ en Monet ‘er bij haar in één keer vloeiend uitkomen’ en zo Davey overtuigde om van zijn mijn te stappen en bijgevolg de boel liet ontploffen. Zéér verdacht…

 

bo

 

Robin, Hans en Eline hadden hun vraag juist beantwoord, maar bleven toch op hun plek staan. Zij hadden het spel perfect tot een goed einde kunnen brengen. Wist een van hen stiekem wel dat zijn of haar antwoord correct was? Al zien we ook daar saboterende Annelies weer een grote rol spelen… Zij wist ons te vertellen dat ze ‘ergens gelezen had’ dat Marie Curie ooit een boek schreef met haar man waar ze de Nobelprijs voor de Literatuur voor ontving. Nou.

Een plattegrond, parachutes met kogels die uit de lucht vallen, een winnaarspodium, een immense luidspreker én een plotse verandering van de spelregels? Dat gaat ons petje te boven, liefste Gilles!

DAG 12

 

Wie nog een greintje puberale hoop overhield op het veroveren van Daveys hart, zette het na de aanblik van zijn vriendin en hun schattige geplaag ongetwijfeld op een janken. Wat een prachtkoppel! Monet zou ze potverdorie maar al te graag op een van zijn doeken vereeuwigen. Euh, Manet!

 

Tijd voor een spelletje à la ‘Hungergames’, maar dan met paintballgeweren. Om eerlijk te zijn, moesten we enkele keren terugspoelen om het spel volledig te begrijpen. Een plattegrond, parachutes met kogels die uit de lucht vallen, een winnaarspodium, een immense luidspreker én een plotse verandering van de spelregels? Dat gaat ons petje te boven, liefste Gilles!

 

Annelies en haar man Jo (al noemt de sympathieke Schotenaar zichzelf liever ‘loser’) liggen al na twee minuten uit het spel. We steken het op de slabakkende reflexen, moeke en vake! Na heel wat geschiet, gebrul en geloop wint Davey de vrijstelling. Er komt geen 5.000 euro bij de groepspot, maar er gaat 1.000 euro af. We begonnen de aflevering met 18.500 euro en eindigen met andere woorden slechts met 500 euro meer. Triest!

 

Na het Laatste Avondmaal keren de zes gliefden weer huiswaarts. Robin houdt zijn emoties wederom niet onder controle. Tot hier toe hebben we onze Robbie al in elke aflevering zien brullen, lachen én huilen. Oncontroleerbare emoties of een gedroomd acteur die de mollenrol op zich nam?

 

SPOILER ALERT!

 

Davey won de vrijstelling. Hij blijft voor ons nog steeds een van de hoofdverdachten. Al is Annelies nu ook wel heel verdacht… Maar misschien net iets té verdacht. Ingewikkeld!

 

Sam krijgt een groen scherm. Ook een van onze topverdachten Annelies krijgt groen. Hans krijgt rood en moet meteen naar huis. Voor de tweede keer dit seizoen. Arrividerci, Hans!

 

Slechts 4% van jullie dacht dat Hans de Mol was. Voor deze aflevering verdachten jullie zowel Davey als Eline ervan de Mol te zijn. Wij neigen nu eerder naar Annelies… Verwarrend!

 

 

Prijzenpot: € 19.000

 

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.