Home Uit & thuis ‘De Mol’: aflevering 2 onder de loep

‘De Mol’: aflevering 2 onder de loep

'Weinig verdachts op te merken tijdens de gospelproef - behalve dat Sam verdacht goed kan zingen en dat Davey en Robin verdacht vaak wenen.'

VIER
Nu we een week de tijd hebben gehad om ons erbij neer te leggen dat we geen romance zullen zien openbloeien tussen Jess en Davey, kunnen we onze emoties opzijzetten en weer aan het harde denkwerk beginnen. Want de tweede aflevering gaf ons, naast verdriet om het verlies van Bouba, weer heel wat stof tot nadenken.

Vandaag wilden we het antwoord op één vraag: zal het Hans deze keer beter vergaan of is het alsnog 'Arrividerci, Hans'? Het antwoord kregen we, maar daarvoor moest er natuurlijk eerst een spelletje gespeeld worden.

DAG 4

Vooraleer de negen overblijvende kandidaten aan een busritje door Kaapstad beginnen, bespreken ze een eventuele terugkeer van de onfortuinlijke Hans. Die stond namelijk tussen de mogelijke Mollen in de vragenlijst die Jess de avond ervoor het slechtst invulde. De vriendengroep is unaniem: er moet heel veel geld te winnen zijn voordat Hans bij hun selecte clubje mag.You can't sit with them, Hansje. 'Ik zou Hans niet kunnen vertrouwen', zegt Bouba. Dat hij dat tegen acht mogelijke Mollen zegt, lijkt de sympathieke krullenbol even te vergeten.

De Mol

Niet veel later blijkt het vermoeden van de groep juist te zijn. Hans mag terugkomen, maar dan moet hij – zonder ook maar te hebben kennisgemaakt met de groep – beter scoren op de eliminitatietest dan Jessica. De anderen kunnen hem daar – ongewild, that is – bij helpen. Verdeeld in drie duo's en een trio moeten zij opdrachten binnen twintig minuten tot een goed einde brengen, maar vooraf kiezen ze of ze voor geld of voor pasvragen spelen. Een pasvraag betekent dat één van de vragen die je fout beantwoordt in de eliminatieronde goedgekeurd wordt. Wetende dat er maar twintig vragen zijn, is dat dus een grote prijs. Maar als ze niet slagen of niet op tijd terug op de bus zijn, gaan de vragen naar indringer Hans.

Hans mag koste wat het kost niet terugkomen, dus spelen ze allemaal voor geld, denk je? Fout gedacht. Bouba en Sam en Bertrand en Annelies gaan voor de pasvragen en verliezen grandioos. Zo grandioos dat een mens zou gaan denken dat ze allevier de Mol zijn. Om in een aquarium met 50 vissen zo'n 77 exemplaren te tellen, moet je toch een beetje scheelkijken. Nietwaar, Bouba? Om nog maar te zwijgen van de o zo verdachte Bertrand, die zijn eigen kunnen alweer totaal verkeerd inschat en klassiekers zoals 'Personal Jesus' van Depeche Mode en 'I've Got My Mind Set On You' van George Harrison niet kent. Neem het aan van iemand die nog niet geboren was toen die liedjes uitkwamen en ze wél had kunnen aanvullen, Bertrand: je kent geen bal van muziek. Of je bent de Mol.

Volgens ons was het wel degelijk Davey die als eerste 'Swallow of London' zei. En dat zeggen we niet omdat hij knap is. Echt niet.

De anderen doen het niet veel beter, maar kiezen op z'n minst voor het geld. Eline, Davey en Marzena slagen wel in hun opdracht, maar zijn net te laat aan de bus. 'Omdat Eline naar links liep in plaats van rechts', dacht Davey. Verdacht. Maar volgens Marzena toch niet zo verdacht als Davey die het vinden van het juiste antwoord op zijn naam wou schrijven, terwijl Eline het toch wel eerst had gezegd, zeker! We waren er natuurlijk niet bij, maar op televisie leek Davey het als eerste voor te stellen. En dat zeggen we niet alleen omdat hij knap is. Echt niet.

Benvenuto Hans!

Op het einde van de rit zit Hans dan ook alleen op de bus. Ha, they can't sit with you, Hansje! Met vier pasvragen op zak is het niet meer zo moeilijk om beter te doen op de test dan Jess. Het groene scherm heet Hans dan ook welkom in de groep, al kon het welkom van de groep zelf wel iets warmer zijn. Ach ja, je kan ook niet verwachten dat je zomaar wordt opgenomen in een groep mensen die elkaar al vier volle dagen kennen, natuurlijk.

DAG 5

Op dag 5 maken zo veel deelnemers zich verdacht, dat we serieus beginnen denken dat er weleens meerdere Mollen zouden kunnen zijn. Dat zou nog eens een plottwist zijn, toch? In alweer een geweldig uitgedokterde opdracht proberen zowel Hans als Davey tevergeefs een hangslot te openen dat gewoon open is en prutst Bertrand – alweer Bertrand – zo'n twee minuten lang aan een potje vooraleer hij beseft dat het sleuteltje er misschien niet meer inzit, waarop hij het letterlijk twee seconden later op de grond vindt. Al zijn we er vrij van overtuigd dat Bertrand gewoon die ene kandidaat is die zó verdacht is, dat hij de Mol niet kan zijn. Een beetje zoals Cathy vorig jaar.

Ondanks het getalm van Bertrand, Hans en Davey slaagt de groep erin om met nog 36 seconden op de klok op de rode knop te duwen. 'Drieduuzd galetteuuu' in de pot, om het met Bertrands woorden te zeggen. 

Weinig verdachts op te merken tijdens de gospelopdracht – behalve het feit dat Sam verdacht goed zingt en Robin en Davey verdacht vaak wenen.

Annelies, Eline en Sam kunnen ook 3.000 euro verdienen, door letterlijk niet uit de toon te vallen in een echt gospelkoor. Weinig verdachts op te merken – buiten het feit dat Sam verdacht goed kan zingen en dat Robin en Davey verdacht vaak wenen – maar Annelies maakt wel een twijfelachtige beslissing. Hoewel ze niet zeker is dat ze de tekst van het lied zal onthouden, wil ze toch voor 1000 euro zingen. 1000 euro die ze dan ook direct verliest. Hmm Annelies, was jij ook niet de hobbyquizzer die er vorige week niet in slaagde een quizronde tot een goed einde te brengen? You're on our list, girlfriend. (Toegegeven, onze lijst is nog lang.)

SPOILER ALERT!

Ken je dat gevoel wanneer je net je Mol hebt gekozen, en die er dan uitligt? Ja, wij ook. Maar bon, het is dus niet Bouba. En ook niet Jolien, want zij gokte net als ons op Bouba. Omdat Hans erbij kwam, moesten de twee slechtste scoorders namelijk naar huis. Kwestie van on track te blijven. Bon, nog zeven deelnemers en één Mol. En wij kunnen opnieuw beginnen raden. Doeme toch.

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.