Home Uit & thuis BOOH: cinematickets zijn de afgelopen tijd een stuk duurder geworden

BOOH: cinematickets zijn de afgelopen tijd een stuk duurder geworden

Hoeveel heb jij nog over voor een bioscoopbezoek?

Pexels
Niet zo'n leuk nieuws voor wie al eens graag een avondje cinema doet, want de bioscooptickets zijn de laatste jaren een stuk duurder geworden. Tel daarbij nog een overpriced drankje en een dure doos popcorn, en je romantische date night wordt opeens wel héél prijzig.

De afgelopen tien jaar zijn de gemiddelde prijzen van bioscooptickets met maar liefst 33 (!) procent gestegen. In 2007 (want jep, dat is niet drie maar tien jaar geleden) betaalden we ongeveer € 6,81 voor één filmbezoek, terwijl we nu makkelijk € 8,90 voor een kaartje neerleggen. Voor een lange film of een film met special effects betaal je tegenwoordig zelfs makkelijk meer dan tien euro.

De hoge ticketprijzen lijken vooral een Belgisch fenomeen te zijn, want in onze buurlanden zijn de kaartjes een stuk minder duur. Vier jaar geleden kostten de cinematickets bij ons € 8,76, terwijl ze in Nederland € 8,10 kostten, in Duitsland maar € 7,90 gevraagd werd en je in Frankrijk slechts € 6,50 aan een cinemabezoek kwijt was. Dat scheelt!

De prijs van ons bioscoopkaartje zou zo sterk gestegen zijn doordat de bioscopene de afgelopen tijd flink gesleuteld hebben aan hun voorzieningen. Zowel de ruimtes als de diensten van een groot aantal bioscopen werden de afgelopen jaren onder handen genomen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.