Home Uit & thuis Benvenuto, Hans: hoe één man van ‘De Mol’ nog meer een mindfuck...

Benvenuto, Hans: hoe één man van ‘De Mol’ nog meer een mindfuck maakt

VIER
Dé vraag van vandaag: kan Hans de Mol nog zijn of niet? Zou het kunnen dat de makers van 'De Mol' de saboteur bewust in de spotlight plaatsten en hem expres twee dagen uit het spel lieten om ons op een dwaalspoor te zetten? 'Tuurlijk kan dat!' luidt ons antwoord.

Waarom Hans weleens de Mol zou kunnen zijn

Omdat Hans op een bepaald moment schijnbaar uit het spel heeft gelegen, is ons eerste instinct om hem niet meer als verdacht te beschouwen. De Mol kan namelijk nooit naar huis gespeeld worden. Maar wat als we verderdenken?

Feit is dat er in de eerste twee opdrachten – opdrachten zonder Hans – amper gemold werd, waardoor de kandidaten de volle pot verdienden. De dierenopdracht – met Hans – won de groep ook, maar dat zal absoluut niet aan hem gelegen hebben. Meer nog: Hans is degene die het sleuteltje van Robin probeert op het open (!) hangslot. Hij neemt daarbij toevallig nooit het bovenste deel van het slot – de ring – vast. Deed hij dat wel, had hij hoogstwaarschijnlijk gevoeld dat het slot open was.

Hans was degene die het sleuteltje van Robin probeerde op het open hangslot. Hij nam daarbij toevallig nooit de ring van het slot vast…

Bovendien blijkt de universiteitsprofessor wel héél slecht in woordzoekers te zijn. En wanneer Robin hem wijst op zijn traag zoektempo, vindt hij het woord 'karper' plots heel snel. In het algemeen lijkt de motivatie van Hans om het dierenspel te winnen niet bijster groot, ondanks het feit dat hij meedoen aan 'De Mol' in de auto nog 'mijn droom' noemde. Een mener, zou je dan denken, maar dat lijkt voorlopig nog niet het geval.

Maar het meest verdacht aan de terugkeer van Hans is het feit dat hij er nog bij is. Met vier pasvragen was het wel te verwachten dat hij terug in de groep zou mogen komen. Zoals Davey al zei: misschien zat Jess volledig fout en had zij maar drie vragen of minder juist. Maar dat hij daarna ook Bouba en Jolien naar huis speelt, na één dag door te brengen met de groep, doet de wenkbrauwen fronsen. Zelfs al zit hij onmiddellijk op de juiste persoon, moet hij veel geluk gehad hebben met de vragen om genoeg te weten over die kandidaat.

Waarom Hans de Mol niet is

Het zou een heel riskant spelletje zijn van de makers. De Mol is meestal iemand die in het begin van het spel niet al te veel opvalt. Hoevelen dachten vorig jaar na de eerste twee à drie afleveringen dat de Mol Cathy of Bruno was? Velen, want de makers weten hoe ze iemand verdacht moeten maken en hoe hun Mol een beetje uit de kijker te laten lopen – of op de juiste manier in de kijker te zetten. Door van Hans de indringer te maken, zijn nu all eyes on him. Niemand vertrouwt hem en de kandidaten zullen hem, net als ons, iets nauwlettender in het oog houden.

Of verliezen we Hans misschien net uit het oog, omdat het té opvallend zou zijn als hij de Mol is? We voelen het al een beetje draaien in ons hoofd. Net wat de makers van het programma willen bereiken, dus. The mindfuck is real. Maar houden we daarom niet zo van 'De Mol'?

Lees ook:

'De Mol': aflevering 1 onder de loep

'De Mol': aflevering 2 onder de loep

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.