Home Uit & thuis AHA: dit is officieel de allergoedkoopste supermarktketen in ons land

AHA: dit is officieel de allergoedkoopste supermarktketen in ons land

Verrassend?

Belga
Test-Aankoop onderzocht naar goede jaarlijkse gewoonte de prijzen van heel wat producten in de verschillende supermarktketens met filialen in ons land. En ook dit jaar hebben we een duidelijke winnaar in hun spelletje 'om ter goedkoopst'.

Test-Aankoop nam de prijzen van 710 supermarkten van twintig verschillende ketens onder de loep. Colruyt schiet ook dit jaar de hoofdvogel af. De Colruyt-filialen zijn officieel de allergoedkoopste supermarkten in ons land. Albert Heijn zit Colruyt wel op de hielen. Kleinere ketens zoals Match en Smatch zijn gemiddeld 15% duurder dan koopjeskoning Colruyt. Opvallend!

Verder werden de prijzen nog opgesplitst in drie grote categorieën:

  • Bij de witte producten bleek Colruyt het goedkoopst. De Waalse Leader Price staat hier op de tweede plek, gevolgd door Albert Heijn, die zijn witte producten gemiddeld 4% duurder verkoopt dan Colruyt.
  • Wie het liefst merkproducten koopt, gaat best langs bij Colruyt of de keten Red Market. Op de tweede plek komt Albert Heijn. Colruyts buurtwinkel Okay staat op drie en is voor merkproducten gemiddeld 5% dan Colruyt.
  • Wie het liefst producten van het huismerk van de supermarkt shopt, gaat best naar respectievelijk Leader Price, Colruyt of Albert Heijn.

Uit de vergelijking van de 'gemengde korf' waarin zowel witte producten, huismerken als merkproducten zitten, kwam Colruyt weer het sterkst, gevolgd door Albert Heijn en Red Market. De consument lijkt dan weer het meest tevreden over Bio-Planet. En dan vooral over zijn winkelindeling en behulpzame medewerkers.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.