Home Uit & thuis 2 verhalen over mensen met een groot hart

2 verhalen over mensen met een groot hart

Corbis
Een hele dag worden we overspoeld door negatieve berichten: oorlogen, rechtzaken, ruzies of vechtpartijen. Je zou zo af en toe denken dat de wereld alleen maar een wrede plek is. En dat is het helemaal niet – of toch niet altijd. Dat bewijzen deze twee hartverwarmende verhalen.

Rekening met een briefje

Rekening vereffend deel I

Een ober uit Boston was getuige van een ongelooflijk mooie daad. Bij het afrekenen van een tafel, kreeg hij immers niet alleen de kredietkaart van de klant in kwestie, maar zat er ook een briefje bij. 'Doe me een plezier en breng hun rekening ook. Iemand kreeg zonet een slechte diagnose. Vertel hen niks.'

Aan de tafel ernaast zaten een moeder en haar dochter te huilen. Eén van hen had net telefoon gekregen met slecht nieuws en dat had de klant in kwestie duidelijk overhoord. Toen de klant vertrokken was, en de ober de twee vrouwen ging vertellen wat er was gebeurd, was de moeder ongelooflijk dankbaar. En zo zorgde een kleine goeie daad tòch nog voor een glimlach op hun gezicht.

Rekening vereffend deel II

Ook ons tweede hartverwarmend verhaal is er eentje over een restaurant, al is de held in dit verhaal de dienster zelf. Twee weken na het begin van de Amerikaanse shutdown kreeg Sarah – een alleenstaande moeder die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen – twee National Guards (ook wel bekend als 'militaire reserves') over de vloer. Al sinds het begin van de shutdown, hadden de vrouwen geen loon meer hadden ontvangen. Omdat ze hen wilde steunen én laten zien hoe dankbaar ze was dat ze zich dagdagelijks inzetten voor het land, betaalde Sarah hun rekening. Het leek haar zelfs niet te deren dat ze daardoor die dag zelf amper de kost verdiende.

Het verhaal was ook Ellen DeGeneres, tv host van de gelijknamige show, niet ontgaan en ze nodigde Sarah uit om haar versie te vertellen.

zoekwedstrijd

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.