Home Uit & thuis 15 tips om meer geld te besparen

15 tips om meer geld te besparen

Ben je een big spender en wil je wat meer sparen of zit je momenteel wat krap bij kas? Hier zijn 15 manieren om je bankrekening wat aan te dikken.

1.       Start een automatische overschrijving

Zorg ervoor dat een deel van je loon meteen richting je spaarrekening gaat. Zo bespaar je meteen een smak geld zonder dat je het zelf beseft.

2.       Betaal minder met je bankkaart

Als je betaalt met je bankkaart geef je al snel meer geld uit. Zeker als je betaalt met een Visa of een Mastercard. Zo ben je snel geneigd om geld uit te geven dat je niet hebt. 

3.       Maak je eigen koffie

Investeer in een koffiemachine en maak je eigen koffie voor je de deur uitgaat. Op termijn zal je meer geld besparen dan wanneer je elke dag een coffee to go koopt.

4.       Zorg voor een goede nachtrust

Als je voldoende slaapt, zal je minder snel iets kopen uit een impuls. Denk goed na wanneer je iets koopt. Iets kopen in een bevlieging is echt nefast voor je portefeuille. 

5.       Ruil kleding met je vriendinnen

Je hebt ongetwijfeld een heleboel items in je kast hangen die je liever niet weggeeft. Waarom organiseer je niet eens een ruilavond met je bff’s? Zo heb je meteen wat nieuwe mode-items en accessoires. Bovendien ben je er geen geld voor kwijt. Beter kan niet, toch? 

6.       Ga eens naar een outlet store

Wacht tot de solden of breng eens een bezoekje aan een outlet store. Zo bespaar je hopen geld en kan je meteen ook meer kleding kopen. 

7.       Vraag opslag

Deze stap vraagt om de nodige dosis lef. Om opslag vragen heeft trouwens meer voordelen dan enkel een goed gevulde bankrekening. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je leert beter onderhandelen.

8.       Stort extra inkomsten meteen door

Trek je terug van de belastingen of krijg je iets extra voor je verjaardag? Zet dit geld dan opzij. Je verliest geen geld van je lopende rekening, maar je spaargeld krijgt meteen een boost.

9.       Zeg een abonnement op

Ben je er eigenlijk niets meer mee of ben je gewoon te lui om je abonnement op te zeggen? It’s just a phone call away. Soms gaat het om kleine bedragen, maar op het einde van de rit kan het toch een groot verschil maken.

10.   Laat je haar bij een kappersschool knippen

Naar de kapper gaan is duur. Dat hoeven we je niet te zeggen. Toch bestaat ook hier een oplossing voor. Laat je haar eens knippen door iemand die een opleiding tot kapper volgt. Jij hebt een knipbeurt nodig, zij een model. Klinkt als een win-winsituatie, toch?

11.   Leg een spaarpot aan

Een oldskool methode, maar het werkt. Spaar eens al je muntstukken van twee euro. Als je spaarpot vol is, heb je meteen een mooi bedrag gespaard.

12. Kook meteen voor twee dagen

Zo kan je de volgende dag nog restjes eten of invriezen voor een andere dag. Zo bespaar je niet alleen meer energie, maar ook geld.

13 Pas op het huis(dier) van een vriendin

Ga je op vakantie en weet je niet wat doen met je trouwe viervoeter? Een honden- of kattenopvang is vaak heel erg duur. Oplossing? Vraag aan een vriendin om op je huisdier te passen. Vaak zullen ze het met veel plezier doen. Neem zeker ook eens een kijkje op Pawshake. Via deze website kan je iemand vinden die op je huisdier komt passen. Zo blijft je kleine vriend toch in zijn vertrouwde omgeving.

14. Zoek een hobby

Ga eens babysitten of begin met juwelen maken. Zo kan je toch nog wat extra geld verdienen op een leuke manier.

15. Bestel drankjes tijdens happy hour

Ga je een avondje stappen? Bestel dan een drankje tijdens happy hour. Zo kan je toch nog iets drinken zonder al te veel geld uit te geven. Je kan ook steeds iemand zoeken om je te trakteren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.