Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week lees je in Flair waarom we zo onzeker worden van ons eigen gezicht tijdens Zoommeetings.

Eva’s edito: ‘Ik kijk 5 dagen per week naar mijn gezicht door al die Zoommeetings, en dat is wennen…’Deze week lees je in Flair waarom we zo onzeker worden van ons eigen gezicht tijdens Zoommeetings. Iets waarin hoofdredactrice Eva zich maar al te goed herkent.


Ik ben iemand die eigenlijk heel erg weinig in de spiegel kijkt. ’s Morgens doe ik dat grondig, om slaapkreukels en weerborstels onder handen te nemen en om mijn ‘gezicht voor de dag’ vast te leggen. Een beetje getinte dagcrème, wat ontzwellende ooggel (lifesaver!), een likje mascara, wenkbrauwen kammen en klaar. Normaal gezien blijft het gedurende de dag zo. Ik kijk niet meer in de spiegel en heb geen Eerste Hulp Bij Onvolmaaktheden in de vorm van concealer of matterend poeder bij me. Als mijn mascara uitloopt, zie ik dat pas ’s avonds. Althans, zo ging het PC (precorona).

Nu kijk ik al meer dan een jaar vijf dagen per week de hele dag naar mijn eigen gezicht en naar dat van mijn collega’s. De gezichten van mijn collega’s ken ik goed en zien er wat mij betreft steeds hetzelfde uit. Ik zie ze weleens van lipstick en humeur veranderen, maar veel verder dan dat gaat het niet. Bij mezelf zag ik dit jaar in een rotvaart rimpeltjes, plooien en vlekjes ontstaan. Door mezelf elke dag zo veel te zien lijkt het alsof ik niet één, maar tien jaar ouder ben geworden.

Ja, ik zocht al eens naar de flatterende filter in Zoom (zit onder je videovoorkeuren bij de instellingen). Ja, ik ging mijn gezicht soms na een meeting even bijwerken als ik zag dat mijn voorhoofd begon te glimmen als de jurk van een Disneyprinses. En ja, ik deed uitgebreid research naar zachte gezichtsbehandelingen met maximaal resultaat (ja, ik ben bang voor naalden).

Daar zat ik dan met mijn self-love. Laat ons zeggen dat het toch een van de redenen is waarom ik graag weer af en toe op kantoor ga werken. Maar kijk, morgen vier ik alweer een verjaardag. En nee, ik doe mezelf geen esthetische ingreep cadeau, maar een dag zonder videocalls of spiegels. En misschien ook een goeie concealer.

Achter de schermen:

De heteluchtballon uit onze shoot op blz. 28 bleef veilig aan de grond.

De heteluchtballon uit onze shoot op blz. 28 bleef veilig aan de grond.

De heteluchtballon uit onze shoot op blz. 28 bleef veilig aan de grond.

Dat maakte het iets makkelijker om de ballonjurken te
fotograferen. Wie trouwens zelf een vlucht wil maken, kan
terecht bij Spildooren Ballooning in Oosten West-Vlaanderen en
Limburg. Spildooren-ballooning.be.

Fotografe Leen: ‘Omdat haar vriend in quarantaine zit, toverden we de garage van ethical hacker Martika om tot fotostudio.’

Fotografe Leen: ‘Omdat haar vriend in quarantaine zit, toverden we de garage van ethical hacker Martika om tot fotostudio.'

Fotografe Leen: ‘Omdat haar vriend in quarantaine zit, toverden we de garage van ethical hacker Martika om tot fotostudio.’

Het resultaat zie je op blz. 56 in Flair.

Ons Seatox-event in Oostende!

Ons Seatox-event in Oostende!

Ons Seatox-event in Oostende!

Wolken, maar ook zeker een streepje zon en vooral véél enthousiasme
om het water in te gaan om te suppen: zo leuk was ons Seatox-event
in Oostende!


Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '