Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoofdredactrice Eva heeft deze week een boodschap van algemeen nut.

Eva’s edito: ‘Zolang we het signaal geven dat het oké is om op uiterlijk te commenten, zal niemand lekker in z’n vel zitten.’

Hoofdredactrice Eva heeft deze week een boodschap van algemeen nut: het beste zomerlichaam is er een dat je geweldig graag ziet.

Een bekende influencer deed onlangs een rondje ‘ask me anything’. En toen kwam de onvermijdelijke vraag: hoeveel weeg je? En ook wel: hoe behoud je je figuur? Ze gaf eerlijk antwoord, vertelde over een dieet dat haar enkele kilo’s deed afvallen en zei dat ze zich nu top voelde en zeker niet obsessief bezig was met haar gewicht. Op zich had ze het niet slecht bedoeld, maar ik voelde de bui al hangen.

Een dag later kwamen de extra Stories over hoe iedereen helemaal uniek is en dat zij zeker ook onvolmaaktheden had. Want je kan al raden wat er kwam: meisjes die nog meer wilden weten over dat dieet. En meisjes die hetzelfde gewicht als zij hadden, maar zich helemaal niet zo mooi vonden als die influencer naar wie ze opkeken. En ook mensen die toch stiekem even iets gemeens over haar lichaam te zeggen hadden.

Waarom vinden we iemands gewicht toch zo boeiend? En waarom zoeken we op een foto naar cellulitis die voor één keer aan de filter ontsnapte? Het is die eeuwige focus op uiterlijk die ons de das omdoet. Niemand hoeft beoordeeld te worden op basis van looks. Nooit. Op je outfit, ja, waarom niet? Zeker als je die met veel plezier hebt uitgekozen. Actrice Florence Pugh droeg een waanzinnige doorkijkjurk op een coutureshow en mocht van Jan met de pet meteen nog eens horen dat haar borsten toch echt wel klein waren uitgevallen en dat ze die maar beter zou bedekken. ‘Ik leef al zo lang in dit lichaam, dus ik ben me volkomen bewust van mijn borstomvang en ben er niet bang van. Als je dit anno 2022 nog normaal vindt, ben jij degene die niet mee is. Respecteer mensen. Respecteer lichamen’, beet ze van zich af.

Zolang we het signaal geven dat het oké is om op uiterlijk te commenten, zal niemand lekker in z’n vel zitten. En al zeker niet als er wat meer vlees te zien is, terwijl het leven – en de zomer – dan zoveel leuker is. Dus hierbij een boodschap van algemeen nut: het beste zomerlijf is er een dat je geweldig graag ziet (zie ook blz. 12 in je Flair). En wat anderen ervan vinden, is niet relevant.

Flairs Hot Summer Weeks

19/7: vibrator voor maar € 2,50 extra.

26/7: gratis boekje The Best of Happy Ending.

2/8: gratis Love Game, hét spel voor een betere liefdes- en seksconnectie, door Flairseksuologe Ina Van Ransbeeck.

Erotische verhalen

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '