Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
onvoorbereid op reis

Hoofdredactrice Eva ontdekte dat voorbereiding anno 2022 key is.

Eva’s edito: ‘Heerlijk om onvoorbereid op reis te vertrekken. Maar nu heb je covid. En strakke afspraken. En volgeboekte restaurants.’

Onvoorbereid op reis vertrekken, het is iets wat al twee jaar niet meer kan, vanwege dat vieze beestje genaamd corona. Hoofdredactrice Eva ontdekte dat voorbereiding anno 2022 key is.

Ik zou een verschrikkelijke reisagent zijn. Ik ga het liefst elk weekend ergens heen en vind het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken. Alleen… dat plannen vooraf. Hoe kan ik dat omzeilen? Ik haat het oprecht en na drie keer zoeken op Leukplekjenietteduuromtelogeren.com ben ik het al beu. Vroeger vond ik het zonder voorbereiding zelfs leuker.

De vlucht naar een exotische backpackbestemming was vaak lang genoeg om dan nog de gids te lezen, uit te vogelen welke kant van het land nu precies in regenseizoen zat of een kamer voor de eerste nacht te zoeken. En als ik dan met backpackvriendin Steffi na aankomst ergens in de jungle in Costa Rica eindigde midden in de nacht zonder zaklamp, dan konden we daar samen meestal nog hartelijk om lachen. We waren allebei heel goed in oplossingen op het laatste moment zoeken, zoals over de gesloten poort van het resort klimmen en zelf de kamersleutel uit de gesloten receptie plukken.

Maar nu heb je dus covid. En strakke afspraken. En volgeboekte restaurants. Vorig weekend plande ik een romantisch uitje omdat mijn lief en ik acht jaar samen zijn. We zouden de trein nemen, heerlijk rustig, maar ik bleef te lang in een Zoommeeting hangen en uiteindelijk gooiden we overhaast alles in tien minuten in de auto. Door de gietende regen reden we naar Gent. Bij aankomst bleek ik én geen restaurant geboekt te hebben én een twin room met twee zedig gescheiden bedjes gekozen te hebben. Alles schreeuwde kortom romantisch weekend!

Na een korte meltdown, nam mijn oplosmodus het over. Ik belde met de gewéldig lieve eigenares van de overigens wel prachtige B&B (Edgar Guesthouse), die nog een romantische kamer vrij had. Ik vond nog een plaatsje aan de bar in het leukste restaurant in de buurt (Amigo), waardoor we rustig twee covidshifts lang mochten blijven zitten. En de regen hield op zodra we aan ons weekend begonnen. Het komt dus altijd goed, ik weet het alleen niet vooraf (en mijn reisgenoten ook niet).

Achter de schermen

A dream come true

A dream come true

A dream come true

Eva mocht samen met collega-journalisten op de koffie bij Esther Perel, de waanzinnig interessante én lieve relatietherapeute die wereldberoemd werd dankzij haar podcast.

Undereyeliner

Undereyeliner

Undereyeliner

Eindredactrice Kaats dochter Lelie (14) wist al: die undereyeliner komt terug! Hoe je hem zo mooi zet als zij, lees je deze week in je Flair.

Hartjeskoekjes

Hartjeskoekjes

Hartjeskoekjes

Of deze hartjeskoekjes binnen het uur op waren? Misschien. Of ze lekker waren? Zeker!

Recept

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Tarotkaarten

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '