Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Onlangs heeft hoofdredactrice Eva het woord ‘impulsaankoop’ naar the next level gebracht.

Eva’s edito: ‘De walk of shame naar huis met een mat op mijn fiets heeft me misschien van mijn impulsshoppen genezen’

Onlangs heb ik het woord ‘impulsaankoop’ naar the next level gebracht. Nochtans probeer ik bewuster en slimmer te kopen: beter voor het milieu en mijn financiële toestand.

Daarom ga ik vanaf nu snel tijdens de lunchpauze met een specifieke opdracht winkelen. Deze keer zocht ik een zwarte kostuumbroek, want ik had al de loafers en de vele tops die erbij zouden passen. Dus ik mocht van mezelf alleen die broek kopen. Probleem is: zwarte kostuumbroeken staan me niet. Meestal eindigen ze na twee keer dragen op Vinted. Het heeft vooral te maken met het feit dat in kostuumbroeken meestal niet veel plaats voor een poep is. Of heupen.

Dus sta ik in het pashok, te wikken en te wegen. De winkeljuffrouw vindt het allemaal erg mooi. ‘Gaat prima bij je loafers!’ Ik vraag toch een maatje groter, want ik heb het gevoel dat ik in deze broek prima kan staan, maar niet zitten, laat staan eten. Nu ziet het er meer uit als een joggingbroek. ‘Ja, ook super, dat staat zo mooi nonchalant!’ Ik denk dat ze lief probeert te zeggen dat deze maat gewoon een beetje afzakt. Maar toch, ik raak overtuigd. Ik pas er nog de perfecte nonchalante sweater bij, zodat het écht als een joggingpak begint te voelen. Op weg naar de kassa zie ik alle kostuumbroeken die ik ooit doorverkocht de revue passeren, en ik hang de broek en de sweater toch maar terug. Wow, ik ben goed bezig!

Maar dan zie ik iets liggen. Een mat. Een goeie mat. En groot genoeg voor de zithoek. Ja, dit is een conceptstore, de gevaarlijkste uitvinding aller tijden voor mijn portemonnee. Zei mijn vriend niet dat hij ons stofnest van een oude mat zo beu was? En deze is afgeprijsd! Buitenkansje! Met de gigantische rol onder mijn armen ga ik naar de kassa. ‘Gaat dat wel lukken zo, moet je ver naar de auto?’ Ik besef dat ik met de fiets ben. De walk of shame naar huis met een gigantische mat half leunend op het kinderstoeltje en op het stuur heeft me misschien wel voorgoed van mijn impulsshoppen genezen. Alhoewel. De mat past wél perfect.

Inspirerende boodschap

Inspirerende boodschap

Inspirerende boodschap

Lezeres Babs nam haar dochter Abby (bijna 9) mee naar onze fotoshoot en had ook een inspirerende boodschap voor haar, die je leest op blz. 34 in je Flair.

Self-love met Anne-Marie

Self-love met Anne-Marie

Self-love met Anne-Marie

Journaliste Herlinde strikte niemand minder dan Anne-Marie voor een self-love interview.

Birth announcement

Birth announcement

Birth announcement

Redactrice Nele beviel van een prachtig dochtertje Norma en kondigde dat aan met deze gewéldige birth announcement. Ze komen even bij na de bevalling, daarom deze week uitzonderlijk geen column.

Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '