https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Marie Monsieur

'Maar het is een work in progress', geeft Eva toe.

Eva’s edito: ‘We willen écht dat Flair van iedereen is en dus ook iedereen toont’Voor dit nummer interviewden we Madeleijn van den Nieuwenhuizen ofte @zeikschrift. Ze is Nederlandse en woont in New York, en ik volg haar account al een tijdje met veel interesse. Ze kaart het namelijk meteen aan als ze in de Nederlandse media zaken hoort of ziet waar ze boos van wordt.


Vaak gaat het om dingen die diversiteit, feminisme en gelijkheid in de weg staan. Laat dat nu net de woorden zijn die hier op de redactie ook wekelijks vallen. Wij willen namelijk écht dat Flair van iedereen is en dat we er iedereen dus ook in tonen.

Nu, dat is moeilijker dan je denkt. Het is één ding om lezeressen in alle vormen, maten en kleuren in beeld te brengen. Dat doen we al jaren met heel wat succes, maar écht een doorsnede van de maatschappij tonen? Dat is een work in progress.

Madeleijn zegt dat ze in magazines voor 80% witte mensen ziet, terwijl we in een diverse maatschappij leven. Dat klopt, want naast de fotoshoots die we zelf doen, zijn er ook advertenties waar we geen vat op hebben en beelden die we op beeldbanken vinden.

Je kan niet geloven hoe moeilijk die zoektocht soms is. Zoek maar eens een beeld van een sportende vrouw. Die heeft standaard maatje 36 en buikspieren waar je worteltjes op kan raspen. Het liefst van al maakten we gewoon zelf een beelddatabank vol foto’s van onze prachtige lezeressen.

We bezorgen alvast wat exemplaren van Flair aan Madeleijn. Benieuwd of we Flair binnenkort op haar account aantreffen…

Achter de schermen bij Flair:Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content