Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Zelf dacht ik als man vrij te zijn van "Instagramstress". Maar meer en meer betrap ik mezelf erop dat dit een illusie is.'

COLUMN: ‘Als ik een foto post van mijn zoontje, verlies ik volgers. Wie zijn die mensen?’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


‘Ik haat ze!’ klinkt het weleens op de redactie als het over een of andere influencer gaat. Vooral als het over iemand gaat die op een zaterdag om 9 uur al foto’s heeft gepost over een ‘ochtendloopje’, (op Instagram ook bekend als #fitgirl) terwijl de gemiddelde mens nog ligt te stinken in bed. Het staat bekend als ‘Instagramstress’. Ik zie het ook bij Lisa: alle andere mama’s lijken hun leven in het algemeen en hun kinderen in het bijzonder meer onder controle te hebben dan zijzelf. Wat natuurlijk niet waar is, maar wie zet er nu een babycrisis online als een schattig lachende baby meer likes oplevert?

Het feit alleen al dat ik dit merk, is geflipt uiteraard.


Zelf dacht ik als man vrij te zijn van Instagramstress. Maar meer en meer betrap ik mezelf erop dat dit een illusie is. Zo heb ik al een paar keer gemerkt dat ik, wanneer ik een foto post van mijn zoontje Toots, steevast volgers verlies. Het zijn wel de meest gelikete foto’s, maar ze irriteren blijkbaar ook mensen. Ik zou dan weleens willen weten wie er mij ontvolgt? Deze mensen zou ik – mocht ik niet zo vredelievend zijn – graag willen slaan. Het feit alleen al dat ik dit merk, is geflipt uiteraard. Het duidt erop dat ik, en bij uitbreiding mannen, zeker niet ongevoelig ben voor Instagramstress. Meteen een goed voornemen voor 2018: Instagramstress, let it go, let it go.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


Meer columns van onze hoofdredacteur:


 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '