Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Afgelopen weekend gingen we als superlaat nieuwjaarsgeschenk voor mijn papa nog eens met z'n allen op familieweekend.'

COLUMN: ‘Drie keer raden wat ik wenste toen ik het muntje in de bron gooide...’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


Gaan jullie nog op reis met je ouders? Sinds mijn zus Lieselot en ik uit huis zijn, zijn we nog weleens op reis en op weekend geweest met mijn ouders, maar uiteraard veel minder dan toen we nog bij hen woonden. Afgelopen weekend gingen we als superlaat nieuwjaarsgeschenk voor mijn papa nog eens met z’n allen op zoek naar de bron van zijn favoriete bier, de abdij van Orval.

Het was lang geleden dat ik nog eens rustig met mijn papa kon praten of met mijn mama een marktje bezocht.


Het werd heel gezellig: beetje wandelen, aperitieven, schommelen met de (klein)kindjes... Het weekend had een even ontspannend effect als een weekje vakantie. Het was lang geleden dat ik nog eens rustig met mijn papa kon praten of met mijn mama een marktje bezocht. Het logo van Orval bevat een vis met een ring errond.

De legende vertelt dat ene Mathilde op een dag haar trouwring verloor. Ze vond de ring terug doordat een forel met haar ring om zijn nek uit een bron sprong. Toen besloot ze daar het klooster op te richten, waar ze nu het bier brouwen. Je kan ook nog steeds een muntje gooien in de bron waaruit de forel sprong en een wens doen. Drie keer raden wat ik na zo’n geslaagd familieweekend wenste.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


Meer columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '