Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ze had gedatet met een man die op het eerste gezicht a good guy leek, maar dat bleek slechts een vermomming.'

Anaïs: ‘In bed hoort geen tegenzin, twijfel of ““misschien””, enkel twee volmondige ja’s’

De redactie

Anaïs verhuisde recent naar New York. Terwijl ze daar haar leven opbouwt, de stad ontdekt en nieuwe vrienden maakt, mist ze soms de oude, zoals Arkasha.

Hoi Arkasha,

‘In mijnen tijd,’ zeg ik tegen mijn nichtjes, ‘bestond dat allemaal niet.’ High van de suiker kunnen ze zich amper concentreren, maar tant’ Anaïs vertelt ongestoord verder: ‘Ik was eens een heks met carnaval – en volgens mijn lief wel vaker ’s morgens tussen 7 en 9 – maar in België werd Halloween vroeger niet gevierd.’ Van onder hun met spinnen versierde diadeem zetten ze grote ogen op. Terwijl de oudste me aanstaart alsof ik uit een tijdperk kom waarin ze met paard en kar rondreden, propt de jongste een derde Reese’s Pieces in haar mond. Ik ben nog niet helemaal wakker wanneer ik mee ga trick-or-treaten in de drukke straten van New York. De avond voordien waren mijn lief en ik namelijk op een Halloweenfeestje bij vrienden – nee, ik had niet te veel gedronken, moeder – en het werd laat. Op de uitnodiging stond ‘Spooky dresscode’, maar mijn lief en ik schminkten ons als ‘drunk Ross & Rachel’. Het is niet zo dat ik mezelf te serieus neem om uren met bloedrode verf in de weer te zijn of om me in een pluchen pompoen te wurmen, maar makkelijk kan ook, zeg ik altijd. Op het feestje praatte ik met een vrouw verkleed als Wednesday Addams. Achter haar lange zwarte vlechten zaten toepasselijk twee droeve ogen. Ze had recent gedatet met een man die op het eerste gezicht a good guy leek, maar dat bleek slechts een vermomming te zijn.

Hij had haar overtuigd om met hem naar bed te gaan, ook al had ze meerdere keren duidelijk nee gezegd. ‘But I’m so horny’, bleef hij maar herhalen, en ‘You’re so hot’, zei hij keer op keer, tot ze niet meer wist hoe ze hem wéér kon weigeren en dan maar gewoon had toegezegd. ‘Tijdens het vrijen knelde hij plots z’n handen om m’n nek’, vervolgde ze, ‘maar ik had hem al zo vaak afgewezen. Ik durfde niet nóg eens te protesteren. De dag erna stuurde hij een lauwe sms en iets later bekeek hij haar story op Instagram, but she never heard from him again… Dat ze dat vertelde terwijl ze eruitzag als ’s werelds meest bekende depressieve tiener, deed ons even glimlachen, maar het voorval had duidelijk zijn sporen nagelaten. ‘Ghosted on Halloween, groundbreaking’, zei ze. ‘A bad guy disguised as a good one, terrifying’, troostte ik. In bed hoort geen tegenzin, twijfel of ‘misschien’, enkel twee volmondige ja’s. Iemand die tijdens het vrijen seks heeft met zichzelf, zonder oog voor het gevoel van de ander, moet maar masturberen. ‘Don’t let him treat you like meat’, zeg ik altijd. Ik kijk naar mijn nichtjes. Verkleed als de mooiste, liefste heksjes gaan ze enthousiast van deur tot deur. Allemaal goed en wel, volgend jaar gaan we als Uma in Kill Bill.

Anaïs

Lees de vorige brieven van Arkasha & Anaïs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '